Олександр Вілкул: За оцінками ООН, встановлений в Україні на 2018 рік прожитковий мінімум в 2,5 рази нижчий за рівень бідності

Bednost6785679

Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в парламенті Олександр Вілкул поставив вимогу, щоб Верховна Рада припинила політичні чвари і почала приймати закони, спрямовані на відновлення миру і економіки.

На своїй сторінці в Facebook він написав: «Треба створити умови для роботи підприємств. Тільки це дасть реальне зростання зарплат і пенсій. А друкарський верстат, який вже димить, треба зупинити! Збільшення не забезпеченої реальним виробництвом грошової маси вже призвело до того, що в 2017 році інфляція склала 14%. Зростання цін зашкалює».

Зростання цін в Україні в 2017 вище за рівень всіх країн Європи і СНД. За даними Світового банку, ВВП України на душу населення з 2013 року впав в 2 рази і становить близько 2 тис. дол. США, що відповідає показниками найбідніших країн планети. Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що рекордно низький ВВП України залишиться таким і у 2018 році. У Міжнародному рейтингу Bloomberg's Misery Index, який показує рівень бідності і знедоленості країн, Україна потрапила до десятки найбідніших країн.

«З 1.01.2018 в Україні встановлений прожитковий мінімум всього 1700 грн/місяць. По курсу 28 це 2 дол./день! При цьому ООН визначає поріг бідності в 5 дол./день», - підкреслив опозиціонер.

Вілкул зазначив, що тільки підтримка промисловості та економіки забезпечить реальне, а не інфляційне зростання зарплат і пенсій. А в даний час навіть незначні підвищення виплат з'їдаються зростанням цін і тарифів.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК подав до парламенту відповідні законопроекти про підтримку промисловості і зниження тарифів, але влада вже третій рік блокує їх прийняття.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках