Вадим Новинський: ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК запропонував свій варіант Держбюджету-2018, який передбачає зниження тарифів і збільшення мінімальних пенсій і зарплат

byudjet-ukrainy-2018

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Вадим Новинський в кулуарах Верховної Ради.

За його словами, урядовий варіант Державного бюджету на 2018 рік зверстаний на неправильних макроекономічних показниках.

«Там задекларовано ВВП на рівні 3 трильйонів 200 мільярдів, що означає зростання на 10%. Якщо брати за основу таке зростання ВВП, всі інші показники бюджету будуть абсолютно некоректними. Або ж курс гривні по відношенню до долара має бути на рівні 32-35. Крім того, всі збільшення зарплат і пенсій будуть з'їдені інфляцією», - зазначив Вадим Новинський.

За словами опозиціонера, уряд також планує суттєво збільшити фінансування силових органів.

«Бюджет Кабміну передбачає збільшення на 32-33 млрд грн витрат на силовий блок - на Міноборони, СБУ, МВС, Генпрокуратуру. Але краще б ці гроші відправили на соціальні потреби простих людей», - зазначив народний депутат.

Вадим Новинський нагадав, що фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ запропонувала свій варіант Держбюджету-2018, який серед іншого передбачає зниження тарифів і збільшення мінімальних пенсій і зарплат. «Крім того, ми передбачили зниження витрат на правоохоронну систему. Хоча, я думаю, що коаліція навряд чи допустить, щоб наш реальний проект бюджету потрапив в зал Верховної Ради», - зазначив парламентарій.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках