Останні події:
На Косівщині знову спалах кору: хворі 10 дітей... | Екологічний рейд: на Прикарпатті побутове сміття займає площу майже 83 гектари (відео)... | Помер професор Прикарпатського національного університету Іван Мазепа... | У Коломиї група людей вивезла підлітка в ліс, познущалась з нього та вирізала літери на тілі (відео)... | “Ми не будемо за три тисячі працювати”, – у Франківську “ліфтовики” прийшли до мера з ультиматумом... | У Косові головного лікаря райлікарні облили зеленкою: медик отримав хімічні опіки очей... | В центрі Івано-Франківська будинки вже тиждень відключені від газопостачання... | Карпати потопають у смітті: фотограф показав, як виглядає Теребле-Ріцька ГЕС (фото)... | Масове отруєння в Івано-Франківську: вже дев’ять дітей і троє дорослих з дитсадка “Ластівка” потрапили у лікарню... | Щонайменше у чотирьох франківських дитсадках немає опалення... |

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК серед лідерів електоральних симпатій українців

sociology-568у9

Невдоволення владою зростає, більше половини українців виступають за дострокові вибори. Такі результати соціологічного дослідження були оприлюднені на прес-конференції в Києві.

Відповідно до соцопитування, лідери електоральних симпатій українців - «Батьківщина» і «Опозиційний блок», замикає трійку БПП «Солідарність».
«Среди респондентов, которые будут участвовать в выборах, намерены проголосовать за «Батькивщину» 12,3% респондентов, за «Оппозиционный блок» – 10,9%, за «Солидарность» – 9,1%, за «Самопомощь» – 5,8%, за Радикальную партию Олега Ляшко – 5,1%», - відзначив Олександр Левцун, керівник соціологічних програм Центру соціальних досліджень "Софія".

Що ж стосується рейтингів кандидатів у президенти, то Юлію Тимошенко - готові підтримати 12,9% громадян. За нею йде Петро Порошенко з рейтингом в 9,9%. Трохи менше у лідера опозиціонерів Юрія Бойко - за нього готові віддати свої голоси 9,5% українців.
В цілому ж протестні настрої в Україні зростають. Причина тому - сезонні економічні чинники, а також непопулярні рішення влади. Оцінки діяльності керівників держави помітно погіршилися.

Майже 80% українців тою чи іншою мірою не схвалюють роботу президента Петра Порошенка. У Володимира Гройсмана показники практично аналогічні - 77% респондентів незадоволені його роботою. Така ж ситуація у спікера парламенту Андрія Парубія - 78% учасників опитування були негативні в своїх оцінках.
Як результат - більше половини громадян України виступають за дострокові парламентські і президентські вибори.
«Падение доверия к власти осенью 2017 года имеет одну особенность – не только к личностям, которые в очередной получают негатив, антирейтинг и все эти дела, к которым мы привыкли, но и падение доверия к институтам государства, которые бесконечно обманывают, оказываются неэффективными и изменение которых уже не выглядит возможным. Характеристика геноцидальности как антинародной политики становится повсеместной и перестает быть просто оппозиционной, она становится, извините меня, сущностной. Политика геноцида», - зауважив Андрій Єрмолаєв, директор Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна".

Опитування проводилося Центром соціальних досліджень «СОФІЯ» з 5 по 13 жовтня поточного року в усіх адміністративних областях України. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на території, контрольованій офіційною владою України. У Криму опитування не проводилося. Всього було опитано 2005 респондентів віком від 18 років і старше.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках