До нас повертається «ДЖИНСА»

22b7bed5f6778cd72914693729fad255 M

Джинса́ — сленгове слово, яке використовується переважно у медійній спільноті. Синонім терміну «прихована реклама». Означає зумисну приховану рекламу або антирекламу, подану у вигляді новин, авторських текстів, аналітики й телевізійних програм тощо.

Джинса вважається грубим порушенням журналістських стандартів, зокрема основних принципів журналістської діяльності — принципу збалансованості і неупередженості подачі інформації.

Одна з версій походження терміну, – це джинси, в кишеню яких кладеться гонорар за підготовку або розміщення замовних матеріалів.

Саме у таких потертих джинсах полюбляє ходити один із славетних майстрів пера Тисменицького району – головний редактор районної газети «ВПЕРЕД» - Володимир Заник.

Читаючи його публікації не можу змовчати про те, як пан В. Заник тролить навкруги всіх йому «неугодних», закидаючи у підсвідомість громади масу популізму та демагогії. Сіє розбрат та ксенофобію в соціумі.

Не можу стриматись, бо давно вже знаю цього чудо-журналіста, який привласнив собі районну газету «ВПЕРЕД», з супер-пупер тиражем, аж в 1000 екземплярів. І це на один із найбільших районів Івано-Франківської області. Однак і цей тираж досить сильно накручений, за рахунок примусової підписки в усі заклади району: хочеш не хочеш, а виписувати мусиш, бо інакше п. Заник без штанів ходити буде. Куди ходить – туди і плаче про підписку районної газети.

А люди відмовляються, бо читати реально немає що… На сміх курям… (авт.)

Втім, нехай просить, адже про божественні менеджерські задатки «найталановитішого» журналіста сучасності свідчить негативна тенденція до «зростання», яка протягом десятиліття тільки збільшилась.

Проблема цієї кишенькової газети насправді в тому, що за роки керівництва паном Заником – видання стало рупором однієї з політичних сил, головою фракції якої він є в районній раді. Ось такий собі об’єктивний, незаангажований журналіст-публіцист.

Вже до нудьги проїлися його пропагандистські статті в яких він за гроші громади вихваляє лідерів своєї політичної сили, а саме наголошую за гроші громади, яка має різні політичні погляди і хотіла б почитати різні думки чи версії, а мусить читати те, що всовують…

Та було б зовсім нічого, якщо б ця газета не фінансувалась за кошти платників податків, тобто за наші з вами гроші. А то виходить, що божественно талановитий шеф-редактор абсолютно не шкодує наших кровно сплачених податків. При мізерному тиражі, затрати на неї зовсім таки не мізерні – близько 100000 тисяч в місяць затрачає район для її утримання. Тобто собівартість однієї газети складає аж 100 грн!!! Можливо дешевше буде книги видавати для дітей в школах.

А тепер ще цікавіше шановні громадяни – їхні зарплати. Подейкують, що останні там далеко не мінімальні. В головного редактора до прикладу – п. Заника заробітна плата сьогодні становить більше 8 тисяч гривень!!!

За які заслуги цікаво, йому районна рада виділяє такі кошти, а чи часом не за те, що він очолює одну з фракцій в районній раді?!

Ну і звичайно не можу залишитись осторонь найцікавішого питання – корупції. Адже божественно талановитий шеф-редактор є давнім і відомим поборником цього жахливого явища. Саме тому в його вельми успішній газеті працює його рідна дружина, якій він своєю щедрою рукою нараховує заробітну плату, видає премії та різного роду заохочення. І подейкують журналісти, що не обділяє.

Ну, але ж як її обділити, вона ж саме дарування, муза шеф-редактора, яка спонукає його до величних звершень. До слова зарплата цієї пані прирівнюється до зарплати в Київських виданнях. А це ще раз наголошую – наші з вами податки. Такий дихотомічний зв’язок – ми їм гроші вони нам джинсу, вони нам джинсу, а ми їм гроші.

Мабуть – це все метафізика життя, а можливо метафізика долі. Нашої з вами долі. Читати все те, що присниться божественно талановитим…

PS!!!

І ще загдалось, як цей мега талант був одним з лідерів виборчої кампанії п. В. Купчака, якого до слова В. Заник вважав найдостойнішим кандидатом, переконуючи своїх читачів в його божественній сутності. А з часом виявилось, що це просто політичний авантюрист. Однак поїзд поїхав, а шеф-редактор капусти накосив. Він навіть не скривився і не вибачився. Ви думаєте, може, він звільнився? Ні, просто повернув шапку в іншу сторону і далі продовжує косити…

 

Грицько Козак

Джерело http://frankivchany.if.ua/zhittya/10301