На Прикарпатті триває операція “Мобільний телефон”

За кермом

З метою зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та загалом безпеки дорожнього руху на вулично-дорожні мережі з 10 вересня на території області Державтоінспекцією проводиться операція під умовною назвою «Мобільний телефон»

Профілактичний захід триватиме до 30 вересня.

Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).
Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці, визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.

Водночас, закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо).

Позиція Державтоінспекції однозначна: їхати за кермом та розмовляти по мобільному телефону, водій не має права за будь-яких обставин, адже несе відповідальність не тільки за себе, але й за безпеку оточуючих.

Затримали злодія, який скоїв три крадіжки електроінструментів
Дізнавшись про місцезнаходження 26-річного чоловіка, якого підозрювали у скоєнні трьох крадіжок електроінструментів у жителів одного із сіл Рожнятівського району, і який переховувався від слідства, міліціонер негайно ужив заходів.  
На Прикарпатті розпочали будівництво пам'ятника воїнам-афганцям
Вчора у місті Снятин по вул. Шевченка розпочалось будівництво пам'ятника воїнам-афганцям.  
Одинадцятьом жінкам з Прикарпаття присвоєно звання «Мати-героїня»
Почесне звання "Мати-героїня" присвоєно 11-м багатодітним матерям Рожнятівського району.  
На Прикарпатті заборонили спалювання сухої рослинності
Відділ з питань надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки Долинської районної державної адміністрації звертається до населення району із нагадуванням про сувору заборону спалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших природних екосистемах.  
Польські представники органу опіки піклуються про дітей з Прикарпаття
Представник органу опіки та піклування м. Зельонки Воломінського повіту Мазовецького воєводства Республіки Польща пані Галина Каліновська та представник польського фонду «Відкритий діалог» пан Лєшик відвідували сім’ї Городенківського району.  
Директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку закликає обирати двоколісний транспорт
Директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Михайло Смушак опублікував фотографії, на яких він разом зі своїми заступниками позують на велосипедах.  
Учні 22-ї школи написали листи украінській арміі та дітям зі сходу!
Про це у своїй сторінці у Фейсбук повідомила викладач історії 22-ї школи м. Івано-Франківська, Ірина Малахова  
Щоб підтримати вояків АТО, студентки влаштували патріотичну фотосесію. ВІДЕО
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".