У гірському селі Вишків на Долинщині створять команду пожежної охорони

02

Голова Долинської РДА Руслан Франків провів зустріч з відповідальними працівниками щодо створення сільських пожежних команд у населених пунктах району.

У ході наради основна увага зосереджувалася на необхідності створення та фінансування місцевої пожежної охорони у с. Вишків Долинського району, повідомляє  Івано-Франківська ОДА.

Начальник фінансового управління Світлана Демченко доповіла про можливості фінансування зазначених заходів з районного та сільських бюджетів. Сільським головам запропоновано у проектах кошторисів передбачати кошти на створення та фінансування місцевих пожежних команд, придбання техніки, забезпечення працівників місцевої пожежної охорони відповідним грошовим утриманням

"Проблема забезпечення протипожежного захисту у віддалених від районного центру населених пунктах Долинщини на сьогоднішній день є надзвичайно актуальною. Створення сільської пожежної охорони дасть можливість своєчасно реагувати на виклики громадян щодо ліквідації пожеж та забезпечить належний протипожежний захист краян", – наголосив під час наради голова районної державної адміністрації.

За підсумками обговорення питань наради відповідальним працівникам дано відповідні доручення та встановлено терміни їх виконання. Зокрема, Долинському РВ УДСНС України в Івано-Франківській області необхідно вивчити та запропонувати на розгляд районної державної адміністрації питання практичного створення місцевої пожежної охорони, враховуючи практику інших районів області, де створено МПО; фінансовому управлінню вивчити питання щодо можливості забезпечення фінансування місцевої пожежної охорони у с. Вишків з сільських бюджетів Вишківської, Сенечівської, Шевченківської сільських рад та можливості інших джерел фінансування; відділу з питань надзвичайних ситуацій та екобезпеки РДА вести контроль та узагальнення інформації щодо створення місцевої пожежної охорони на території Вишківської сільської ради.

Пожежі минулої доби: горіли будинки, автівки і сніо...
22 серпня о 03:45 год. у селі Перерісль Надвірнянського району виникла пожежа житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю. Врятовано житловий будинок. Попередня причина виникнення пожежі – коротке замикання електромережі.  
 В Івано-Франківську відкрили музей шани Тараса Шевченка
В Івано-Франківську відбулося відкриття обласного музею шани Тараса Шевченка, в якому представлено понад тисячу експонатів.   
26 серпня останній термін сплати за землю громадянами
Головне управління Міндоходів в Івано-Франківській області повідомляє, що 26 серпня – останній день сплати земельного податку з фізичних осіб.  
В прокуратурі Івано-Франківської області відбулися урочисті збори до дня Незалежності України
Сьогодні, 22 серпня, під головуванням прокурора області Ігоря Настасяка у прокуратурі Івано-Франківської області відбулись урочисті збори  
У Тисмениці новий прокурор
Генпрокурор України Віталій Ярема призначив нового прокурора Тисменицького району Івано-Франківської області.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".