На Прикарпатті відбувся показ авторських вишиванок «Український колорит»

c45d742fc573d4e4d68af6c17c280e03

В Івано-Франківську відбувся перший показ авторських вишиванок «Український колорит» в рамках проекту «Українцем бути круто»

Показ авторських робіт майстрів-любителів, які особисто та зі своїми родинами демонстрували свої авторські роботи, організували КП «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр» та управління сім’ї, молоді та гендерної політики міськвиконкому.

Протягом двох годин близько 40-ка любителів вишивки, по справжньому народних майстрів, пройшлися разом зі своїми родинами імпровізованим подіумом, прикрашеним стилізованим під рушник щастя банером, адже професійних моделей на святі «Українського колориту» не було. Понад 60 оригінальних вишитих виробів у номінаціях: «Вишиті сорочки», «Вишиті плаття», «Вишиті костюми», «Сімейні вишиванки», «З бабусиної скрині» та «Дитячі вишиванки» продемонстрували любителі вишивки.

Музичний супровід імпровізованого дефіле здійснював гурт «Франко-бенд», який потішив присутніх українськими мелодіями у музичними паузах.

Як зазначають організатори проекту «Український колорит» з КП «ІФМРІЦ», цей проект має ще раз показати, що традиції української вишивки не лише не загублені, але й активно продовжуються нашими сучасницями-майстринями. Український колорит пасує до усього – до дитячого і дорослого одягу, який традиційно оздоблювали за допомогою вишивки, до взуття, до модних нині аксесуарів. Адже вишити можна не лише сорочку чи сукню, оздобити вишивкою можна абсолютно усе – навіть футболку або чохол до мобільного телефону чи іншого модного гаджета.

Таке любительське дефіле в рамках започаткованого ще навесні цього року проекту «Українцем бути круто» покликане ще раз довести, що вишивка ніколи не втрачає актуальності, а український колорит завжди буде модним.

Доходи, нараховані до 3 серпня, не підлягають оподаткуванню військовим збором
Як відомо, з 03 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким тимчасово до 1 січня 2015 року запроваджено військовий збір. Про це повідомляє медіа - центр Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.  
«Службовець» видурив у жінки золоті прикраси та монети
Шахраї вже не тільки «розводять» довірливих пенсіонерів по телефону, а й підстерігають їх на вулиці.  
Учень Верховинської школи став переможцем футбольного конкурсу ерудитів
Підбито результати футбольного конкурсу, оголошеного редакцією районної газети "Верховинські вісті". Умовами якого було розгадати і надіслати найшвидше правильні відповіді на кросворд, присвячений чемпіонату світу-2014 в Бразилії, який було надруковано у часописі (№28 за 18 липня).  
В Долинському лісі заблукав грибник
12 серпня о 18:20 год. на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №10 міста Долина Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що в районі гірського масиву Бескиди поблизу села Мислівка під час збирання грибів заблукав 60-річний житель міста Миколаїв Львівської області.  
"iPhone-4" за 300 гривень
Прес-служба УМВС України в Івано-Франківській області повідомляє, що вчора до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернувся громадянин, котрий повідомив про те, що в нього викрали мобільний телефон марки «iPhone-4» чорного кольору.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".