В Івано-Франківську відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Конституції України та 73-ї річниці проголошення Акту відновлення Української державності

IMG 8365

З цієї нагоди на Вічевому майдані в Івано-Франківську зібралось чимало людей, творчих колективів, які привітали присутніх українськими піснями та цікавими танцювальними номерами

Жителів міста з Днем Конституції України привітали заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Адамович, депутат обласної ради і голова обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім Тараса Шевченка Степан Волковецький.

За словами Сергія Адамовича, святкування таких двох визначних історичних дат не є випадковим. Адже українці постійно демонстрували свою здатність до державотворення. Як під час проголошення Акту відновлення Української держави 1941 року, так і 28 червня 1996 року, коли задекларували цілому світові найдемократичнішу Конституцію.

«Війна, в якій українці воювали по дві сторони - і російського, і Австро-Угорського фронту - розпочала новий відлік і розбудила українців, - зазначив Сергій Адамович. - Січові стрільці та політичні організації почали перші говорити, що українська нація має право на державність. Українські діячі знали, що вони будуть покарані та пройдуть через репресії, але проголосили відновлення державності. Це найкращий доказ того, що українці у війну воювали за українську державність, а не прислужували німецьким загарбникам. А вже 28 червня 1996 року ми зробили ще один важливий крок – задекларували цілому світу, що приймаємо найдемократичнішу, одну з найбільш виважених Конституцій». Крім того, як зауважив Сергій Адамович, важливим наступним кроком для української державності стало підписання економічної угоди з ЄС. Все це дає можливість стати ближчими до колиски європейських народів, до якої ми безпосередньо причетні.

У Івано-Франківську над бомбосховищем провалилась земля
На вулиці Лепкого в Івано-Франківську поруч із контейнерним майданчиком для сміття провалилася земля.  
70 дітей з Коломиї пошили прапор України для вояків АТО
У Коломиї для бійців АТО пошили прапор України.  
17 серпня у Івано-Франківську відбудеться турнір по стрітболу "BC Goverla Streetball Cup 2014"
17 серпня в місті Івано-Франківську відбудеться шостий щорічний турнір по стрітболу "BC Goverla Streetball Cup 2014", організатором якого виступає Українська Стрітбольна Ліга та баскетбольний клуб “Говерла”.  
В Івано-Франківську створили антикризовий енергетичний штаб оперативного реагування
З 14 серпня розпочинає працювати антикризовий штаб газового господарства.  
Правий сектор організував у Івано-Франківську масову стрілянину?
Кілька хвилин тому в Івано-Франківську трапилась масова стрілянина: невідомі особи із автоматичної зброї розстріляли три автомобілі.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".