Польські фахівці навчатимуть українських посадовців залученню інвестицій

DSC 1522-1024x680

Львівській та Івано-Франківський регіональні центри з інвестицій та розвитку, що представляють області, які в 2013 році за рейтингом інвестиційної привабливості регіонів України посіли перші місця, долучилися до реалізації польського проекту щодо посилення спроможності українських міст західного регіону України для притягнення іноземного капіталу.


    Польський проект «Школа залучення інвестицій для західноукраїнських органів місцевої влади» виконується Малополським інститутом територіального самоврядування і адміністрації з Кракова за фінансування Міністерства закордонних справ Республіки Польща та триватиме впродовж 2014-2015 років. З української сторони партнерами виступили Інститут політичних технологій (м. Львів) та громадський центр «Ділові ініціативи» (м. Івано-Франківськ).
  Проект, метою якого є підтримка повноважень місцевої влади Західної України у залученні іноземних інвестицій, націлений на малі міста обраного регіону з чисельністю населення від 10 тис. до 50 тис. мешканців (Івано-Франківська, Львівська, Хмельницька, Волинська, Рівненська, Тернопільська, Закарпатська області). З цієї групи у більшості заходів і завдань проекту будуть виокремлені посадовці міських рад, які курують питання розробки інвестиційної політики, місцевого розвитку і промоції міст, та агенції місцевого розвитку. Польські й вітчизняні фахівці в сфері залучення інвестицій ділитимуться знаннями та досвідом з місцевою владою й неурядовими інституціями для вдалого представлення локальних інвестиційних можливостей. Як наслідок, очікується проведення циклу навчань (майстерень) для українських спеціалістів з тематики формування фахових інвестиційних пропозицій і використання інструментів залучення інвесторів. Окрім цього, буде видано «інвестиційний» каталог таких пропозицій, сформовано плани інвестиційної промоції для 10-ти західноукраїнських малих міст.
    Ці та інші організаційні питання розглядалися під час проведення круглого столу, що проходив у м. Івано-Франківську 24 червня 2014 року. Захід зібрав близько 50-ти учасників з Польщі, Львівщини і Прикарпаття, серед яких представники компаній з іноземними інвестиціями Івано-Франківщини, органів місцевої влади, місцевих рад, громадських організацій/агенцій місцевого розвитку, працівники регіональних центрів з інвестицій та розвитку двох областей. Вітчизняні топ-менеджери місцевих компаній з іноземним капіталом представили головні мотиви інвесторів розпочати бізнес в Україні та відобразили основні труднощі і проблеми, з якими довелося зіткнутися за час роботи. Спільно з учасниками-представниками владних структур встановлено, якими ж є основні бар’єри для інвестування в Україні та в регіоні з врахуванням реалій сьогодення. Презентовано результати дослідження інвестиційних перешкод та потреби 31-го малого міста з 7-ми областей Західної України. В ході жвавої дискусії сумісними зусиллями вдалося окреслити рамкові рекомендації щодо змін для планування подальших дій.

Учень Верховинської школи став переможцем футбольного конкурсу ерудитів
Підбито результати футбольного конкурсу, оголошеного редакцією районної газети "Верховинські вісті". Умовами якого було розгадати і надіслати найшвидше правильні відповіді на кросворд, присвячений чемпіонату світу-2014 в Бразилії, який було надруковано у часописі (№28 за 18 липня).  
В Долинському лісі заблукав грибник
12 серпня о 18:20 год. на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №10 міста Долина Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що в районі гірського масиву Бескиди поблизу села Мислівка під час збирання грибів заблукав 60-річний житель міста Миколаїв Львівської області.  
"iPhone-4" за 300 гривень
Прес-служба УМВС України в Івано-Франківській області повідомляє, що вчора до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернувся громадянин, котрий повідомив про те, що в нього викрали мобільний телефон марки «iPhone-4» чорного кольору.  
На Прикарпатті відбулася ділова гра «Жінка й ділове спілкування».
В Міському Народному домі відбулася ділова гра «Жінка й ділове спілкування»  
Прикарпаття продовжує збирати урожай
До збирання підлягає 162,7 тис. га зернових і зернобобових культур.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".