nadia

Владу Івано-Франківська звинуватили у дискримінації пільговиків

СНПЧ Москва
CMS Joomla

miskra

Прокуратура Івано-Франківська провела перевірку дотримання транспортного законодавства під час прийняття нормативно-правових актів виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради

4 червня 2014 року виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення № 243 «Про проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування», яке набуває чинності з 1 липня поточного року. У пункті 3 цього рішення зазначено, що перевізники міських маршрутів зобов’язані здійснювати перевезення пенсіонерів з 10:00 до 16:00 год без обмежень. Відповідно до пункту 7 комунальне підприємство «Електроавтотранс» при здійсненні пасажирських перевезень мікроавтобусами теж повинно керуватись тарифами та умовами визначеними цим рішенням.

Однак, як повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківська, прокурорська перевірка встановила, що вказаний нормативно-правовий акт не відповідає нормам чинного законодавства України.

«Встановлюючи часове обмеження на перевезення осіб пільгових категорій, це рішення міської ради грубо порушує їхні конституційні права. Перевізнику забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом. Натомість, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування зобов’язані надати компенсацію перевізникам, які здійснюють перевезення пільговиків», — пояснили у прокуратурі.

Зважаючи на це, прокуратура Івано-Франківська внесла подання міському голові з вимогою скликати виконавчий комітет та скасувати пункти рішення в частині часових обмежень, які суперечать вимогам законодавства.

Раптово помер заступник міського голови Коломиї Михайло Білоус
Сьогодні на 54-му році життя раптово помер заступник Коломийського міського голови Михайло Білоус. Про це повідомили у міськраді. .
Бійців з Івано-Франківщини підтримують жителі німецького міста Росток
 Учасники антиреростичної операції з Прикарпаття, які зараз перебувають в зоні бойових дій, отримають гуманітарну допомогу, зібрану жителями німецького міста Росток .
Завтра Прикарпаття може отримати нового очільника області
За інформацією, яку наше видання отримало від працівників ОДА, протягом цього тижня має відбутися представлення нового керівника ОДА .
На Прикарпатті підлітка госпіталізували через укус змії
У селі Дзвинячі Богродчанського району Івано-Франківської області, у неділю, о 13.50 у лісі змія вкусила 14-річного місцевого жителя. .
В Івано-Франківську працівники ДСО втихомирили горе-розбишак, які вирішили «познущатися» з працівника АЗС
У місті Івано-Франківську близько 3 години ночі на пульт Держаної служби охорони надійшов сигнал «Тривоги» з охоронюваної АЗС по вулиці Петлюри. На місце події негайно було відправлено наряд групи затримання. .

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".