ЗМІСТ - ЗМІ створене тобою!

Встановлено нові тарифіви на централізоване водопостачання та водовідведення КП «Івано-Франківськводоекотехпром»

СНПЧ Москва
CMS Joomla

vodoekotehprom

5 червня 2014 року відбулася прес-конференція генерального директора комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» Саєвича Миколи Броніславовича щодо встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення з 01.07.2014р. У ході конференції було деталізовано причини і потреби підвищення тарифів, роз’яснено структуру тарифів


Розрахунок попередніх тарифів проводився ще у 2007р., виходячи із показників 2006-2007рр. Надалі проводилося тільки коригування в основому на таку складову як ріст електроенергії.
З моменту затвердження попередніх тарифів вартість більшості складових витрат суттєво зросла, обсяги виробничої діяльності зменшилися, і тому попередні тарифи не відшкодовувати витрати на надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.
Зокрема, протягом шести останніх років реалізація води та стоків у порівнянні з 2007 роком зменшилась на 22%. Також значно зросли ціни у порівнянні з 2007 роком на пальне - більш ніж у 2 рази, на матеріали - в середньому на 80%, мінімальна заробітна плата - на 40%. Механізму покриття різниці в тарифах при відсутності боргів за електроенергію та податку на додану вартість немає. Перехресне субсидування за рахунок збільшення тарифів для інших споживачів також не давало результату, так як співвідношення населення та інші складає 70 до 30.
До затвердження нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення відшкодування вартості покриття витрат становило 70% для населення, на 90% - для інших споживачів, у результаті чого утворилася заборгованість з різниці в тарифах, яка на сьогодні складає більше 40 млн. грн.
Подальше штучне стримування росту тарифів до економічно обґрунтованих несло загрози життєдіяльності підприємства та забезпечення абонентів послугами централізованого водопостачання та водовідведення.
Тому Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг на відкритому засіданні 23.05.14р., на основі наданих розрахунків прийняла Постанову №554 про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення до рівня економічно обґрунтованих, відповідно до якої з 01 липня 2014 року тарифи на централізоване водопостачання становитимуть 3,23 грн за 1 куб.м (без ПДВ) та централізоване водовідведення – 3,67 грн за 1 куб.м (без ПДВ) та встановила структуру цих тарифів. Загальна вартість 1 куб.м води та стоків для всіх споживачів буде складати 8,28 грн з ПДВ, з них водопостачання – 3,88 грн, водовідведення – 4,40 грн.

RedTram

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".