ЗМІСТ - ЗМІ створене тобою!

Трирічна дівчинка з Прикарпаття потребує допомоги на лікування

СНПЧ Москва
CMS Joomla

Батьки трирічної Єви Петрук з гірського села Кути, що на Прикарпатті, просять про допомогу. У їхньої доньки виявили надзвичайно рідкісну і підступну хворобу, яка вбиває імунітет. Дівчинка потребує термінової трансплантації кісткового мозку

 

Вона бігає, катається на велосипеді і бавиться іграшками. На перший погляд й непомітно, що ця жвава дівчинка - тяжко хвора. Однак, така активність доньки - тимчасова, з болем говорять батьки.

- Тиждень вдома, тиждень в лікарні, два тижні вдома - два-три тижні в лікарні.

Донедавна дівчинка росла як і звичайні діти, розповідає мама. Про хворобу дізналися несподівано.

Олена Петрук, мама Єви:

- Почалася у неї температура велика 40, без причини дитина стала жовтого кольору. Ми звернулися до лікаря, сказав, шо в нас лейкемія.

Страшний діагноз лейкемія - не підтвердився. Аби встановити справжній - знадобилося 4 місяці. Синдром Костмана. Його виявляють у одного з п'яти мільйонів новонароджених. Хвороба надзвичайно підступна, кажуть медики, адже безжально вбиває імунітет. Дуже часто з таким захворюванням діти живуть - не більше року.

Алла Іваненко, обласний дитячий гематолог:

- Інфекційне ускладнення, будь-які - дівчинка хворіла вже пневмонією, отитом, мала безпричинні гарячки, може привести до фатального кінця.

Лікування дороговартісними препаратами ефекту не дає. Єдиний вихід для Єви - пересадка кісткового мозку від нерідного донора. Таких операцій в Україні не роблять. Погодилися італійські медики. Лікування обійдеться у 115 тисяч євро. Молоді батьки у розпачі - таких грошей їм не назбирати, а на допомогу від держави Єві доведеться чекати щонайменше рік. Стільки часу у їхньої єдиної дитини - немає.

Віктор Черняков, батько Єви:

- Хотіли би просити людей, аби люди допомогли нам, які небайдужі до нас і нашої донечки, що вона має право жити в принципі і може жити!

Ольга Вихованська, Зиновій Афтанас, Новини, телеканал "Інтер".

Реквізити

особистий рахунок у ПриватБанку: 4149497801700271

мобільний телефон мами (Олена Петрук) 0978256836

мобільний телефон тата (Віктор Черняков) 0979861352

RedTram

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".