Перевізники - міська влада: протистояння триває

IMG 9937

Чим керуються перевізники, вимагаючи підвищити тариф до 3 грн, та чи ховаються тут певні приховані мотиви.
Страйк місцевих перевізників зупинили, але питання залишається невирішеним. Водії маршруток наголошують, що не відступляться від своїх вимог: підвищити плату за проїзд і скасувати привілеї для пільговиків

 

Як повідомили у відділі транспорту та зв'язку Івано-Франківського міськвиконкому, проблему перевізників, швидше за все, розглянуть після виборів – на виконкомі 27 травня.

 

Заступниця голови обласної Асоціації перевізників Ольга Косів переконує, що всі необхідні документи вони подали, серед яких і розрахунки-обгрунтування підвищення вартості проїзду до 3 грн.

 

Переглянувши ці розрахунки, кореспондент «Бліц-Інфо» виокремив основні дані. Відтак, заявляючи про нову ціну, перевізники найперше опиралися на: витрати на паливо на 1 км пробігу (2,56 грн), витрати на мастильні матеріали на 1 км пробігу (1,58 грн), витрати на техобслуговування і ремонт автобусів на 1 км пробігу (0,75 грн), витрати на автомобільні шини на 1 км пробігу (0,18 грн), витрати на акумуляторні батареї на 1 км (0,01 грн), щомісячні витрати на стоянку (350 грн), мінімальну місячну зарплату водія (1147 грн), а також довжину кожного окремого рейсу, загальний щоденний пробіг автобуса і середній денний обсяг перевезень платних пасажирів.

 

Середня довжина одного рейсу автобуса становить 17,3 км, а приблизна кількість таких рейсів за день – 15. Найдовший рейс – на 55-му маршруті (26,4 км), найкоротший – на 58-му (9 км). Загалом, протягом дня франківська маршрутка проїжджає біля 255 км. А щоденна середня кількість платних пасажирів коливається близько 620, найменше іванофранківців їздить маршрутом №67 (510 осіб), а найбільше – автобусом №30 (735 осіб).

 

Відтак у розрахунках перевізники визначили окремий тариф для кожного маршруту. Найдешевшим виявився громадський транспортний засіб №58 (2,56 грн), а найдорожчим – №50 (3,7 грн). Звівши пропоновані тарифи на всі маршрути, середнє значення становить 2,93 грн.

 

Наразі в Івано-Франківську є 47 маршрутів, на яких працює близько 270 автобусів. І, як повідомили у відділі транспорту та зв'язку, цієї кількості аж ніяк не забагато. Адже останнім часом точаться розмови про зменшення одиниць громадського транспорту. Навіть Віктор Анушкевичус нещодавно заявляв про можливе укрупнення маршрутів. Однак потреба автобусів регулюється кількістю пасажирів. А на вулицях Івано-Франківська навряд чи вдасться побачити порожні чи напівпорожні маршрутки.

 

Хоча, як вважають у міськвиконкомі, уся тяганина зі справою перевізників – через їхнє небажання позбавитися від надприбутків. Мовляв, доходи дійсно впали, але великі заробітки все одно залишилися. Співрозмовник зауважує, що ніхто не перевіряв, чи перевізники насправді працюють собі на збиток. До слова, не проводились і спеціальні транспортні рейди.

 

Тому, щоб зробити прибутки перевізників прозорішими, перш за все необхідне обов’язкове впровадження квитків, або, ще краще, електронної системи оплати проїзду. Цей метод, звісно, потребує більших затрат, однак його ефективність доведе виправданість такої реформи.

 

Джерело: Бліц.info

Доходи, нараховані до 3 серпня, не підлягають оподаткуванню військовим збором
Як відомо, з 03 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким тимчасово до 1 січня 2015 року запроваджено військовий збір. Про це повідомляє медіа - центр Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.  
«Службовець» видурив у жінки золоті прикраси та монети
Шахраї вже не тільки «розводять» довірливих пенсіонерів по телефону, а й підстерігають їх на вулиці.  
Учень Верховинської школи став переможцем футбольного конкурсу ерудитів
Підбито результати футбольного конкурсу, оголошеного редакцією районної газети "Верховинські вісті". Умовами якого було розгадати і надіслати найшвидше правильні відповіді на кросворд, присвячений чемпіонату світу-2014 в Бразилії, який було надруковано у часописі (№28 за 18 липня).  
В Долинському лісі заблукав грибник
12 серпня о 18:20 год. на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №10 міста Долина Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що в районі гірського масиву Бескиди поблизу села Мислівка під час збирання грибів заблукав 60-річний житель міста Миколаїв Львівської області.  
"iPhone-4" за 300 гривень
Прес-служба УМВС України в Івано-Франківській області повідомляє, що вчора до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернувся громадянин, котрий повідомив про те, що в нього викрали мобільний телефон марки «iPhone-4» чорного кольору.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".