Щороку тисяча дерев в Івано-Франківську йде "під сокиру"

original-7bad0423649710e150e68246a586e1b6

Для обліку всіх насаджень у місті торік Управління житлово-комунального господарства розпочало спеціальний реєстр. Це дасть змогу об’єктивно подивитись на ситуацію із насадженнями у місті – скільки є порід, який вік дерев та що висаджувати на майбутнє

 

В Івано-Франківську науковці нарахували близько 20 тисяч дерев, що перебувають у комунальній власності. В загальному вулиці й двори міста прикрашають і очищають повітря майже 50 тисяч дерев. Щороку близько тисячі з них доводиться зрізати, адже через складні природні умови їхній максимальний вік здорового існування становить близько 40-50 років.

 

Начальник департамену ЖКГ М. Смушак пояснє, що у міських дерев слабка коренева система, адже місто - це не лісовий масив, де деревам, зрозуміло, комфортніше. дерева отримують опіка від гарячих викидів транспорту. Тому чимало з них просто падають. Аби уникнути негативних наслідків від раптових падінь дерев, потрпібно своєчасно їх зрізати.

 

На перспективу планується повністю оновити насадження в обласному центрі, при цьому надаючи перевагам тим породам дерев, котрі найбільше пристосовані до життя в місті.

Сьогодні на Прикарпатті град і шквали
Впродовж доби 9 серпня на ріках  басейну Дністра можливе формування локальних дощових паводків на 0,3 – 1 м над поточними. 9 серпня по області та місту очікуються грози, місцями град, при грозі шквалисте посилення вітру 15-20 м/с, повідомляє Управління ДСНС в Івано-Франківській області  
Зловмисник залишив магазин без обігових коштів
До чергової частини Богородчанського райвідділу міліції поступило повідомлення по спецлінії «102», телефонував 38-річний власник магазину, який повідомив, що з приміщення торгового залу вчинено крадіжку, викрадено – грошові кошти в сумі 2 тисячі 300 гривень.  
На Прикарпатті знову штормове попередження
У зв'язку з очікуваними сильними дощами ввечері 08 серпня та впродовж доби 09 серпня на ріках  басейну Дністра можливе формування локальних дощових паводків на 0,3-1м над поточними. Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в Івано-Франківській області.  
«Троценко діяннями плює на Конституцію України»
З таким надписом на папері біля чоловік з Тлумаччини пікетує ОДА  
Чоловік за відмову в одруженні намагався зарізати дівчину
Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі 26-річного мешканця Закарпаття, який перебуваючи в Івано-Франківську намагався позбавити життя себе та свою колишню дівчину  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".