Останні події:
Щоб не доводилося переплачувати: франківців закликають вчасно подавати показники лічильників (відео)... | Учасник трагічного походу на Піп Іван, під час якого загинуло двоє туристів, розповів, як усе відбувалося... | Грали, співали і танцювали до світанку: як у франківському драмтеатрі влаштували грандіозну вечірку (фоторепортаж)... | У поліції розповіли подробиці вбивства, що трапилося поблизу залізничного вокзалу Франківська... | В Івано-Франківську знайшли люблячу родину для хлопчика-сироти (фотофакт)... | У свідоцтві про смерть загиблого на Донбасі франківця записали “необережне поводження зі зброєю”. Рідні вимагають правди (ВІДЕО)... | На Прикарпатті відроджують давні мисливські традиції (відео)... | Поблизу Івано-Франківська п’яний водій злетів у кювет... | Де у Карпатах можна відпочити у декілька раз дешевше... | Майже після річної перерви відома співачка з Франківська Lama випустила драйвовий трек (аудіо)... |

Для мешканців геріатричного пансіонату Івано-Франківська провели поетичний вечір (фото)

Starenki-698740695

У геріатричному пансіонаті Івано-Франківська відбулася творча зустріч з поетесами Ларисою Мончак та Любов’ю Хороб-Солдатюк.

«Ми не вперше проводимо творчі зустрічі у геріатричному пансіонаті, до нас уже приїжджали Оксана Кузів та Христина Сирова, які читали тут свої твори. Такі заходи дуже усім подобаються: з одного боку – це можливість створити свято для людей, які проживають в цьому закладі, з іншого – це додатковий привід небайдужим людям прийти сюди, побачити, що тут і як, відчути, чи є в їхній душі потреба взяти на себе відповідальність і стати названими онуками для самотніх стареньких», – розповідає координатор проекту STAY, спрямованого на підтримку жителів геріатричного пансіонату, Ілона Мурзова.

На поетичний вечір мешканці пансіонату прийшли не самі, а спільно із своїми названими онуками. А також послухати вірші завітали франківці, які планують у майбутньому долучитися до проекту STAY і які вперше переступили поріг пансіонату.

«Коли мені запропонували виступити у геріатриччному пансіонаті, я одразу ж погодилася, давно хотіла просто прийти сюди, навідати стареньких, подивитися, як вони тут живуть. Тому дуже рада, що сьогодні змогла тут побувати», – розповіла поетеса Лариса Мончак.

Мешканці геріатричного пансіонату оплесками супроводжували кожен вірш, який звучав цього вечора в стінах їхнього закладу. А потім вирішили й собі долучитися до читання поезії. Так 81-річна Марія Федоран прочитала власні вірші, а 92-річний Олексій Дмитраш продекламував поезію, яку пам’ятає ще із своїх шкільних років.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках