Проскочити всі світлофори, не зупиняючись: у Франківську планують впровадити “зелену хвилю”

Svitlofor-5698740967

Про це повідомив очільник КП «Івано-Франківськміськсвітло» Віктор Синишин.

На засіданні виконавчого комітету заслухали звіт про роботу комунального підприємства “Івано-Франківськміськсвітло” Зокрема, керівник підприємства повідомив, що наразі на балансі та обслуговуванні КП «Івано-Франківськміськсвітло» перебуває 49 світлофорів. Серед планів на майбутнє – проект роботи світлофорів у режимі «зелена хвиля», пишуть Версії.

“Зважаючи на складний фінансовий рік не все вдається одразу втілити. Але потрібно рухатись вперед”, – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Віктор Синишин відмітив, що проект “зелена хвиля” може бути реалізований вже найближчим часом.

“Плануємо закупити світлофорні контролери. Коли запрацює “зелена хвиля”, водій, при дотриманні рекомендованої швидкості до 50 км/год, має ці декілька світлофорів проскочити, не зупиняючись”, – відмітив Віктор Синишин.

«Зелена хвиля» – це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі.

Режим «Зелена хвиля» дозволить водіям витрачати менше часу на пересуванням містом, при можливості безперервного руху транспортного потоку на визначеній ділянці за умови дотримання рекомендованої швидкості до 50 км/год




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках