Останні події:
Маленька революція в Івано-Франківській обласній раді: Манолій Піцуряк може перейти зі «Свободи» в «Батьківщину» (оновлено)... | Прокуратура очима дитини: на Прикарпатті оголосили конкурс малюнку серед учнів шкіл... | Допомогти тим, кого вилікувати неможливо: як у Франківську працює перший в Україні дитячий хоспіс (відео)... | Франківський хірург розповів, як українці підкорюють Німеччину (фото)... | Курйоз: у франківському тролейбусі під стелею утворився “акваріум” (відео)... | Незалежність від газу: як Старий Лисець вже вісім років економить (відео)... | Зима у Франківську: як виглядає засніжений парк ім. Шевченка (фото)... | Чому на Верховинщині масово звільняють освітян? (відео)... | Зимові Карпати у тумані: мережу підкорюють неймовірні світлини з Чорногірського хреба (фото)... | На Прикарпатті сформували Басейнову раду Дністра (відео)... |

Немає грошей: у Верховині під загрозою закриття дитячий садок. Без зарплати також працівники культури

Zarplata-4958670

Доведені до відчаю люди зібралися під стінами Верховинської районної держадміністрації, щоб "достукатися" до влади. Кажуть, через невиплату їм заробітної плати – під загрозою закриття дитячий садок, школа мистецтв, художня школа і центр творчості.

Зарплату працівникам Верховинської дитячої школи мистецтв затримують з жовтня місяця. Колективу музичної школи порадили йти на біржу чи в неоплачувану відпустку. Або взагалі – звільнитися на два місяці. Проте, викладачі до таких дій не вдаються. Кажуть, що це негативно може відбитися на дітях. Тому педколектив вирішив не переривати навчальний процес учнів. Хоч і працюють безкоштовно, – пишуть Версії.

«Працівники музичної школи написали відпустку на два тижні за свій рахунок, але ми працюємо, бо ми не хочемо переривати навчальний процес. Ми виходимо на роботу без збереження заробітної плати», – розповіла в коментарі Версіям Ірлана Кікінчук, викладач Верховинської дитячої школи мистецтв.

Про те, що закривається дитячий садок у Верховині повідомила у соціальній мережі місцевий адвокат Лєна Рашковська.

«У зв’язку з відсутністю коштів на оплату заробітної плати ДНЗ «Сонечко» зачинило двері для діток… Така ж ситуація з музичною школою, художньою школою і центром творчості», – написала Лєна Рашковська.

Місцеві посадовці кажуть, що проблема у відсутності коштів. І виправдовуються, що ними було прийнято ряд звернень до керівництва держави та області.

«Коштів нема, кажуть виходити із власних резервів. А де їх взяти, якщо нема власного виробництва в районі», – пояснив Іван Маківничук, заступник голови Верховинської РДА.

У Верховинській районні раді додають, що намагаються віднайти кошти на оплату заробітних плат бюджетникам.

«Враховуючи заходи з економії та перепланування коштів на виплату заробітної плати із бюджетних програм, які провела районна рада та райдержадміністрація, вдасться виплатити заробітну плату працівникам бюджетної сфери у жовтні та накопичити асигнування на зарплату бюджетникам на листопад 2018 року», – інформує Верховинська районна рада.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках