Останні події:
Прикарпатцям на замітку: чи приїде до хворого оновлена швидка?... | Коли у Франківську повноцінно запрацює новий комунальний транспорт?... | “Це повний хаос і пряма шкода державі”, – начальник франківської ДФС про блокування митниці... | Калущина: за рахунок зменшення фінансування програми розвитку футболу районна рада видала працівникам апарату премії... | Скандал у світі франківської моди: чому переможницю “Star Face of the Season” позбавили титулу... | Синоптики розповіли, коли прикарпатцям слід чекати першого снігу... | Комісія не змогла обрати нового директора франківської школи №10. Обурені батьки й учителі прийшли до Марцінківа (ФОТО)... | За крок до прямих ефірів: хлопець із прикарпатського села продовжує боротьбу у популярному телешоу “Х-фактор” (відео)... | Франківець порівняв ціни та рівень зарплат зараз і п’ять років тому... | Небайдужих просять допомогти зібрати кошти на портативний кисневий апарат для важкохворого франківця... |

Нові подробиці: як мітингувальники під франківською митницею вимагали справедливих цін за розмитнення (фото)

piket-459687

Як повідомляли Версії, сьогодні, 12 листопада в Івано-Франківську близько півсотні власників "євроблях" блокували роботу митниці на вулиці Польовій.

Учасники пікету зібрались з приводу необґрунтованого збільшення митних платежів, пишуть Версії з посиланням на Бліц-Інфо.

За словами мешканця Івано-Франківщини Андрія, активісти зустрілись тут, щоб встановити справедливість.

“Сьогодні кожен громадянин України хоче мати автомобіль. Хочеться, щоб був доступний метод для людей, які заробляють гроші в Чехії чи Польщі, привезти автомобіль в Україну. Якщо ми купуємо авто в Європі за 1-2 тисячі євро, то в Україні нам нараховують 2-3 тисячі євро мита. Ми хочемо справедливого розмитнення, бо не можемо зрозуміти з яких розрахунків беруться суми”,– пояснює прикарпатець.

Зокрема, активісти кажуть, що місцева митниця самовільно встановлює тарифи при розмитненні та не враховує, чи машина пошкоджена, чи ні. Ці та інші питання прокоментував начальник митниці Василь Ватаманюк. Детальніше у трансляції:

 

Нагадаємо, що 8 листопада Рада легалізувала «євробляхи», запровадивши нову модель оподаткування ввезення легкових авто. Депутати замінили діючу систему оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів і ліквідували дисбаланс у встановлених ставках акцизного податку в залежності від об’єму циліндрів двигуна транспортних засобів та їх віку.

Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме в перші 30 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення “євроблях”, а наступні 60 днів – 25%. Окрім того, решту 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але “без застосування штрафних санкцій”.

Після завершення пільгового періоду, що становить 180 днів, після набуття чинності законом будуть діяти штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів. Усі сплачені податки за розмитнення “євроблях”, які були ввезені до ухвалення закону, мають надходити до Пенсійного фонду України.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках