Останні події:
Шестирічний прикарпатець Максим потребує допомоги у боротьбі з раком (РЕКВІЗИТИ)... | Кір не відступає: в одному із ліцеїв Франківська через спалах хвороби припинили навчання... | Таргани, порвані матраци та нестерпний сморід в туалетах: коломиянка показала, як виглядає міська дитяча поліклініка (фото)... | Прикарпатцям на замітку: чи приїде до хворого оновлена швидка?... | Коли у Франківську повноцінно запрацює новий комунальний транспорт?... | “Це повний хаос і пряма шкода державі”, – начальник франківської ДФС про блокування митниці... | Калущина: за рахунок зменшення фінансування програми розвитку футболу районна рада видала працівникам апарату премії... | Скандал у світі франківської моди: чому переможницю “Star Face of the Season” позбавили титулу... | Синоптики розповіли, коли прикарпатцям слід чекати першого снігу... | Комісія не змогла обрати нового директора франківської школи №10. Обурені батьки й учителі прийшли до Марцінківа (ФОТО)... |

Прикарпатські вікінги: як двоє чоловіків споруджують стародавні човни та займаються благодійністю (фото)

Gory Sontse-5698

Їх називають «Вікінги». Назар Морозко та Володимир Ільків – молоді художники-скульптори з Івано-Франківська, які попри всі застереження та скептичність оточуючих довели, що справжня ідея сильніша за будь-які труднощі.

Вони перші в Івано-Франківську створили реконструкцію стародавнього скандинавського човна-дракона, спливли ним Бистрицею до Дністра, та пізніше піднялися останнім проти течії. І все заради великої мети – благодійності.

Про виникнення ідеї, процес її втілення, протистояння труднощам та плани на майбутнє читайте у ексклюзивному інтерв‘ю спеціально для сайту «Вежа».

ПРО ОСВІТУ

Володимир: За освітою ми художники. Закінчили Стрийське училище №16 по обробці дерева, далі вступили до вищих навчальних закладів. Я у Львівську академію мистецтв, Назар продовжив навчання у Франківському інституті. Він навчався усім прикладним спеціальностям: ковальство, дерево, кераміка, шкіра – загальна специфіка різноманітних ремісничих галузей. Я здобував більш вузькопрофільну освіту – художня робота з деревом: від архітектури до побутових речей. Стосовно наших кораблів, вони мають безпосереднє відношення до дерева, проте методи роботи специфічні, і це відповідно вимагає постійних самовдосконалення та самоосвіти. Ми намагаємося вникати в усі аспекти створення човнів. Як над ними працювали в історичні часи, як їх відтворюють колеги в Україні та закордоном.

“У нас вже є певні напрацювання, але ми готові до будь-яких труднощів, що можуть виникнути у ході роботи. Більше того, ми сподіваємося, що вони будуть, і у нас буде змога вивчити ці теми ще глибше”

 



Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках