Останні події:

Івано-Франківськ залишиться без поліклінік (відео)

MED-reform-398567305

В Івано-Франківську місцева влада вирішила ліквідувати всі поліклініки в місті. У них уже почали працювати ліквідаційні комісії. Чи збираються створювати щось взамін, і де тепер будуть обслуговувати містян?

Ліквідувати, не можна залишити. Чому в Івано-Франківську більше не буде поліклінік? І що з'явиться замість них?

Робочий тиждень для працівників другої поліклініки Івано-Франківська розпочався з шокуючої новини. З'ясувалося, що їх медустанову - збираються ліквідувати, - пише Зміст з посиланнмя на Подробиці. 

"На даний момент створена ліквідаційна комісія по припиненню закладу, є голова комісії, члени комісії, які починають опрацьовувати всі документи, працюють із відділом кадрів, з бухгалтерією, тобто готують всю документацію", - розповіла Оксана Бевз, заступник головлікаря Івано-франківської міської поліклініки №2.

Ліквідаційні комісії вже працюють і в інших поліклініках міста, всього в Івано-Франківську їх шість. Ініціатором стала міськрада - відповідне рішення було прийнято на останній сесії. Чиновники запевняють: все в рамках медреформи. Замість поліклінік збираються створити єдиний комунальний заклад - центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги.

"Потрібно максимально робити такі структури, які були би мобільні, які могли би концентрувати кошти, які би зменшували адміністративних працівників, натомість, зберігаючи всі лікарські посади", - відзначив Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

А поліклініки, додають чиновники, і далі будуть працювати, вже як структурні підрозділи нового центру. Медики не вірять. Вважають, що така реорганізація спричинить за собою масові звільнення.

"На даний час, були побоювання, на рахунок, що хтось там може бути звільнений із роботи, в такому плані", - розповідає Надія Сидор, терапевт Івано-Франківської міської поліклініки №2.

Скорочень не буде, запевняють чиновники. Принаймні зараз. Але остаточне рішення - все ж за Міністерством охорони здоров'я.

"Наша процедура не передбачає скорочення. А передбачає переведення із поліклініки у комунальне некомерційне підприємство. А далі вже, відповідно, які будуть ще крім того, будуть нормативні документи нашого міністерства - ми ж від цього також дуже залежимо", - відзначила Марія Бойко, начальник управління охорони здоров'я Івано-Франківського міськвиконкому.

У реформі, яку почали в місті, представники профспілки медпрацівників, бачать певні ризики. Які саме? Коментувати офіційно поки не хочуть.

Але не на камеру все ж розповідають: швидше за все, влада затіяла реорганізацію, щоб акумулювати всі кошти в одній установі і не виключають можливих появи корупційних схем. Інвентаризація в поліклініках триватиме до кінця липня. Після цього офіційно буде створений новий орган і обраний його керівник.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках