Останні події:
Українці були дуже добрими, а в Карпатах – неймовірна природа, – французький актор Жан Рено... | Як Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Коломиї писанку розписував (фото)... | На Калущині невідомі намагалися викрасти школярку... | Івано-Франківськ: у школі №19 12-річна школярка отруїлася невідомою речовиною... | Марцінків пояснив причину підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Франківська (відео)... | Не розумію, як дитина може померти від хворого горла, – франківка розповіла, як згасав її єдиний син... | Як прикарпатські депутати голосували за арешт Надії Савченко... | Уряд знайшов механізм передачі земель ОТГ, – Прем’єр-міністр Володимир Гройсман завітав до Косова (фото)... | Івано-Франківськ: з 1 квітня “вечірній” тариф на проїзд буде меншим на гривню... | В Івано-Франківську 23 і 24 березня оголошені днями жалоби... |

В сніг і мороз, вдень і вночі: як на Прикарпатті тренуються пілоти винищувачів (фото)

Litak-35973958

На Івано-Франківщині пілоти винищувачів після короткої перерви розпочали льотну підготовку. Тренуються як учорашні курсанти, так і досвідчені пілоти.

Складний пілотаж винищувачів в бригаді тактичної авіації відпрацьовують вдень і вночі.

“Франківчани декілька разів на місяць мають нагоду спостерігати за підготовкою військових авіаторів. Гул двигунів над аеродромом в Івано-Франківську майже не змовкає. Пілоти вчаться по єдиним правилам і вправам. Особливо це важливо під час групових польотів, де все як в синхронному плаванні відточено до абсолюту: методика виконання маневрів, назви елементів пілотажу, швидкість і кути атаки”, – каже прес-офіцер повітряного командування “Захід”, майор Ірина Баранова.

Технічний персонал військового летовища за одну льотну зміну встигає забезпечити біля трьох десятків вильотів. Молоді авіатори піднімаються в небо і самі, і в екіпажі з інструкторами. Авіаційні техніки готують літаки до вильоту, а після приземлення перевіряють справність усіх механізмів, пишуть Версії з посиланням на gazeta.ua.

Перед кожним зльотом керівник польотів консультується із синоптиками. Метеорологи вирішують чи дозволяти виліт, та хто саме з пілотів може підніматися в небо.

“Все залежить від кількості годин нальоту пілота. У кожного є встановлений мінімум погоди. Якщо рівень пілота дозволяє, МіГи-29 в небо Прикарпаття здіймають і вчорашні лейтенанти, і полковники, і навіть бойовий генерал. Всі вони відпрацьовують обов’язкову програму навіть в складних метеорологічних умовах”,- пояснює начальник метеослужби бригади капітан Сергій Кушнір.

“Під час групових польотів в низькій хмарності треба не втратити з поля зору літак ведучого. Також в хмарах можливе виникнення ілюзій, втрата орієнтування у просторі. Для цього авіатори постійно тренуються на землі — на спеціальних тренажерах. Триває постійна психологічна підготовка”, – говорить командир авіаційної бригади Юрій Погорілий.

Незважаючи на погіршення погоди, техніки, і пілоти запевняють — повернення зими їх не лякає. Авіатори жартують: їхня робота — всепогодна.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках