Останні події:
На Прикарпатті відбулась перша «звана вечеря» проекту «13 шефів» (фоторепортаж)... | Чоловік, який обкрадав жителів Косівського району, чотири з половиною роки проведе за ґратами, - прокуратура... | Маленькому коломиянину потрібні кошти для боротьби із страшною недугою (відео)... | Підприємство сплатить державі 261 тисячу гривень за деревину, - прокуратура Прикарпаття... | У центральній міській лікарні Івано-Франківська відкрили нове кардіологічне відділення (ФОТО)... | Як домашні улюбленці франківців переживали люті морози (фоторепортаж)... | Карпатський Стоунхендж: на Косівщині знаходяться таємничі кам’яні брили (фото)... | У Карпатах розшукують собаку відомого гірського рятувальника із Осмолоди (фото)... | Курйоз: у Франківську їздить тролейбус до школи чарівників із романів про Гаррі Поттера (фото)... | Медики Івано-Франківська закликають провести вакцинацію від дифтерії... |

Медики Івано-Франківська закликають провести вакцинацію від дифтерії

vaktsina 984756043

Цього року ми стали свідками підвищення захворюваності на кір із летальними випадками. Цього могло і не бути, якби була б завчасно проведена вакцинопрофілактика в повному об’ємі – до 95% дитячого населення.

Про це йдеться у зверненні лікарів міської поліклініки №3 до франківців.

Вакцинопрофілактика є безальтернативним, дієвим засобом для досягнення успіхів у боротьбі з керованими інфекціями – кором, краснухою, паротитом, дифтерією, поліомієлітом, пишуть медики.

Щоб попередити підйом захворюваності (та навіть епідемією) дифтерії, необхідна масова імунізація населення згідно з календарем щеплень та осіб, які раніше не були щеплені проти дифтерії, бо дифтерія – серйозніше захворювання, ніж кір, яке характеризується фібринозним запаленням слизових оболонок ротоглотки, носа, гортані та токсичним ураженням міокарда, нервової системи, що можуть привести до летальних наслідків. Існують і рідкісні форми – це дифтерія очей, вух, зовнішніх статевих органів, ран, шкіри.

Медичні заклади міста отримали достатню кількість вакцини проти дифтерії і правця – ще в жовтні 2016 року.

Вже за 2017 рік міською поліклінікою №3 проведено близько 1 тисячі щеплень проти дифтерії та правця і за 2 місяці 2018 р. – проведено 218 щеплень медпрацівникам, серед щеплених – працівники міської дитячої стоматологічної поліклініки – 37 осіб, медпрацівники міської поліклініки №3, кардіологічного диспансеру, ЖК. Ускладнень не було.

Тож якомога швидше зробіть правильний крок – для свого здоров’я і попередження інфекційного захворювання.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках