Останні події:
У школах Франківська оголошено карантин до 26 лютого... | Почесні громадяни Івано-Франківська отримуватимуть щомісячну доплату (відео)... | Держпродспоживслужба без попередження перевірятиме, як харчуються франківські школярі (відео)... | Які чергові нововведення щодо надання субсидій приготувала прикарпатцям держава?... | Франківські волонтери шукають господарів для врятованої на Буковелі собаки (фото)... | Франківець просить владу заборонити в’їзд у місто дизельних поїздів... | Приклад для інших: франківські студенти вакцинувалися від дифтерії та правцю (ФОТО)... | Прикарпатський священик просить небайдужих допомогти вилікувати його сина... | У Старому Угриневі невідоми кинули “коктейль Молотова” до обійстя Бандери... | Ми хотіли висловити протест проти пропаганди ідеології ЛГБТ, – стало відомо, хто підпалив фасад франківського ресторану... |

Франківська викладачка подає до суду через звільнення з училища

sud.jpg-569874

Франківка оскаржує у суді звільнення з місцевого училища.

До журналістів звернулася уже колишня викладачка Вищого художнього професійного училища №3 Лілія Калина.

Жінка стверджує, що директорка закладу Наталія Коростіль застосовує щодо викладачів і учнів жорстку політику. Через виявлення невдоволення діями керівниці училища 17 січня Калину й звільнили з роботи, вважає жінка, пише Зміст з посиланням на Галку.

Впродовж декількох років Лілія Калина – вчителька вищої категорії, виклалачка-методистка була заступницею Коростіль із навчальної частини.

Конфлікт між жінками, за словами викладачки, розпочався через відпустку 2016 року. Згідно з законодавством, Калина мала 56 днів відпочинку. Однак Коростіль попросила вийти на роботу на 2 тижні швидше – щоб не лишати училище без керівництва. Пізніше Калина просила компенсацію, але коштів не отримала. 2017 року директорка знову просила вийти на 2 тижні швидше. Лілія Калина категорично відмовилася.

“Після того вона мене усіляко ущемити намагалася”, – сказала Калина.

У вересні 2017 року директорка училища виявила невідповідності у тарифікації навчальних годин відносно деяких вчителів. Цим питанням опікувалася завучка. У ВХПУ провели зовнішній аудит і зафіксували помилку Лілії Калини. Жінці дали догану за одноразове грубе порушення трудової дисципліни.

На основі цього Лілію Калину 17 січня звільнили з посади заступниці директорки. Окрім цього, жінка позбулася роботи викладачки.

Лілія Калина подала позов у суд для поновлення на роботі.

“За одноразове порушення або дають догану, або звільняють. У мене ж і те, і те. До того ж, звільнення з обох посад”, – зазначила пані Лілія, наголосивши, що це було незаконно.

У Вищому професійному художньому училищі не були багатослівними. Телефоном не спілкувалися, а на інформаційний запит журналістів директорка Наталія Коростіль зазначила, що жінка звільнена з роботи згідно з наказом від 17 січня 2018 року. Лілії Калині запропонували перейти на посаду викладача. Від цієї пропозиції жінка відмовилася, про що складений відповідний акт. Однак цей акт у навчальному закладі редакції не показали.

Викладачка заперечила, що відмовилася від посади і заперечила існування відповідного акту.

Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Смаль у коментарі журналістам розповів, що звільнення Лілії Калини пов’язане з проведеним аудитом.

“Наскільки мені відомо, аудит виявив певні порушення фінансового характеру. Пані Лілії пропонували роботу викладача, але вона відмовилася”, – сказав Смаль.

У департаменті паперів, які б це підтвердили, також нема.

Тож тепер сторони з’ясують стосунки у суді.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках