Останні події:
В гостях у казки: на Прикарпатті в лісі живе Баба Яга, яка вчить дітей берегти ліс та тварин (відео)... | Поблизу Бурштина вибухнув та згорів автомобіль... | Пістинська Маланка: як на Старий Новий рік гуцули бавляться (фото)... | В Івано-Франківську всі діти до 18 років повинні завести електронні медичні картки (відео)... | Як навчались франківські студенти у сімдесятих (ФОТО)... | “Історія Різдвяного дива”: для діток із Яблунівської школи-інтернату наколядували понад одинадцять тисяч (фото)... | Як у Франківську відбувалася Різдвяна хода (фоторепортаж)... | В Івано-Франківську невакцинованим дітям заборонили відвідувати школи та садочки... | Обережно! 15 січня у горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека 3 рівня... | Понад 100 хворих за останній тиждень: Івано-Франківщина лідирує в Україні із захворювання на кір... |

Понад 100 хворих за останній тиждень: Івано-Франківщина лідирує в Україні із захворювання на кір

Kir-567398564

З вересня минулого року на Прикарпатті зареєстрували вже півтори тисячі випадків захворювання на кір. З них - більше ста тільки за останній тиждень.

Однак, як розповідають медики, ця цифра як мінімум удвічі більша. Адже, не всі зверталися за допомогою в лікарню, пишуть Версії.

«В нашій області вже практично третя хвиля кору з вересня місяця. На сьогоднішній день з початку року ми маємо понад 100 випадків хворих, яких госпіталізовано на стаціонар. Більше 12 випадків було у нас з ускладненими випадками в інтенсивній терапії в реанімаційному відділенні. Правда, жодного летального випадку не було», – розповіла Любов Андрусишин, заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Наразі Івано-Франківська обласна клінічна лікарня переповнена. Найбільше пацієнтів в дитячому відділенні. Тут із захворюванням на кір лежать майже три десятка дітей. Важких форм – небагато, кажуть лікарі. Серед головних причин спалаху інфекції називають відсутність щеплень у більшості дітей.

«Причина захворювання – що вони не щеплені, за певним виключенням, контактують, адже це значний прошарок неімунізованого населення, тому так сталося як є. Кір є та інфекція, що умовно керована, і щеплення могли б запобігти такому поширенню інфекції», – відзначила Любов Андрусишин, заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Мати хворої на кір Вероніки зізнається, що дитина нещеплена. Проте, після одужання обіцяє обов’язково вакцинувати дочку.

«Ми їздили в лікарню, тому, що ми лікували кашель. Більше нема варіантів, де б дитина могла заразитись. Я її не щепила в зв’язку з тим, що дитині ще не було року, а тепер обов’язково зроблю щеплення», – зізнається Олена Назарчук, мати Вероніки.

У іншій палаті лікарні теж три дитини, і всі нещеплені. Оксана, мати чотирирічної Ірени, теж зізнається, що причиною захворювання доньки могло стати те, що дитина не вакцинована.

«Коли були щеплення ми були хворі. І ми просто пропустили, і не було можливості тоді щепити. Планували щепити коли ви здоровіємо», – розповіла Оксана Коржан.

Однак, є батьки, котрі не вакцинують своїх дітей свідомо. Кажуть, що не довіряють препаратам.

«Я не маю довіри до вакцини, вакцина дає різні наслідки на організм. І звичайно відповідальність буду нести я. Краще так буду нести відповідальність без щеплення», – зазначила Валентина, матір 5-річного Колі. Сьогодні рівень захворювання на кір в області знову пішов вгору. З вересня це вже третя хвиля. Найбільше хворих на кір зафіксовано в місті Івано-Франківську, Тисменицькому та Тлумацькому районах. Прогнозувати завершення спалаху хвороби лікарі поки не беруться.

«Кір – це є умовно керована інфекція. І застерігає від захворювання на кір тільки щеплення. Якщо вони зроблені вчасно, згідно календаря, то звичайно, людина або не захворіє зовсім, або – в легкій формі. На жаль, цього зараз не маємо і тому багато областей проводять додаткові щеплення. В нашій області в даний момент вакцини є достатньо. І тому люди повинні були щепитись ще починаючи з вересня місяця. Вакцини є в аптеках, але при купівлі обов’язково потрібно брати чек», – підсумувала Любов Андрусишин, заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках