Останні події:
Стало відомо, проти якого депутата від “Волі” порушили справу про корупційне правопорушення... | Через місяць у Франківську відкриється новорічно-різдвяний фестиваль-ярмарок «Зимова казка»... | В Яблуниці автомобіль “Альфа Ромео” злетів з дороги та опинився у кюветі... | Кір наступає: на Косівщині захворіло дев’ять учнів... | Кабмін дозволив підопічним Матіоса побудувати житло у Львові та Франківську з приватними інвесторами... | “З нами не можна так поводитися”, – працівники франківського локомотиворемонтного заводу готові до радикальних дій (ФОТО)... | Ранковий рейд: як Марцінків та компанія проводили перевірку ремонту доріг та якості прибирання у Франківську (фото)... | Прикарпатський депутат не повідомив НАЗК про придбання дорогого автомобіля... | В Івано-Франківську вшосте спіймали водія-п’яницю, якого суд позбавив прав на 10 років (фото)... | В Івано-Франківську хочуть облаштувати ще три пляжні зони... |

Стало відомо, проти якого депутата від “Волі” порушили справу про корупційне правопорушення

Koryptsiya-4589673095

Депутат Івано-Франківської обласної ради відповідатиме перед судом, бо не повідомив НАЗК про про суттєві зміни в майновому стані, зокрема, придбання позашляховика.

10 листопада на офіційній сторінці прокуратури Івано-Франківської області повідомили про складений адміністративний протокол за порушення вимог ч. 2 ст. 52 ЗУ «Про запобігання корупції» депутатом Івано-Франківської обласної ради, який є суб’єктом декларування, - пишуть Версії. 

Правоохоронними органами встановлено, що депутат придбав за 213 тисяч гривень автомобіль Mitsubishi Outlander, та не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані. Адмінпротокол направили до суду.

За інсайдерською інформацією, яка наразі перевіряється, йдеться про депутата облради від фракції “Воля” Марію Рудик. Директор навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області була обрана депутатом на 4 окрузі та представляє інтереси богородчанської громади.

Результат пошуку зображень за запитом "Марія Рудик Воля Франківськ"

Журналісти звернулись до Марії Рудик, щоб підтвердити чи спростувати інформацію. Проте депутат відмовилась коментувати ситуацію, назвавши справу проти неї – політичним замовленням.

Втім депутат не заперечує, що справді придбала нову автівку. Оскільки в грудні минулого року потрапила в ДТП та розбила попередню машину. Очевидно, йдеться про KIA SOUL, який обраниця придбала в травні 2015 року. Тому вже січні у депутата від “Волі” з’явився новий Mitsubishi Outlander. За словами Марії Рудик, автомобіль оформлений по дорученню. Втім НАЗК про суттєві зміни в майновому стані не повідомила, оскільки планувала це зробити в 2018 році при заповненні декларації.

Журналісти проаналізували офіційні реєстри та виявили, що справу вже призначали до розгляду. 22 листопада суддя Івано-Франківського міського суду Наталія Деркач розглядатиме справу про адмінправопорушення за номером 344/14747/17. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності – Рудик Марія Олександрівна, суть позову – порушення вимог фінансового контролю.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках