“З нами не можна так поводитися”, – працівники франківського локомотиворемонтного заводу готові до радикальних дій (ФОТО)

piket-459687

У п’ятницю, 10 листопада, працівники “Локомотиворемонтного заводу” вийшли на попереджувальний страйк, аби звернути увагу на проблему власності підприємства.

“ЛРЗ” досі у підвішеному стані через нечітку відповідь Антимонопольного комітету щодо права міста купувати завод. Декілька десятків людей вийшли на територію заводу з вимогою передати акції місту. Про це пише Зміст з посиланням на Галку.

“Підприємство не має впевненості у завтрашньому дні, і трудовий колектив виступив ініціатором цього попереджувального страйку. Вже неодноразово були спроби рейдерського захоплення, і завдяки трудовому колективу цього не відбулося. А зараз їх теж болить, це стосується і заробітної плати, заборгованість якої вже склалося впродовж чотирьох місяців. Але ті люди, що тут залишилася – кістяк, який ходить на своє підприємство декілька десятків років, йому служить і не отримує зарплату. Хочеться, щоб ті особи, які причетні до блокування передачі активів, почули, перш за все, людей”, – зазначив т.в.о. директора заводу Руслан Терешко.

Пан Василь, який працює на заводі уже 42 роки, каже, що колектив бачить вирішення пробеми занепала заводу вбачає саме у передачі активів місту.

“Тоді тут буде все процвітати. Бо зараз ми отак дихаємо. У мене жінка робить, діти, вони дають мені гроші, щоб доїхати на роботу. Я стільки років тут працюю, і мені болить, що завод отак паде”, – каже працівник.

Головний конструктор Локомотиворемонтного заводу Володимир Токарчук показав фото з 90-х, на якому двоє робітників гріються “буржуйками”.

“Тоді підприємство було у страшній кризі, але люди рубали дрова, грілися отак “буржуйками”, працювали далі і витягували завод. Зараз те ж саме. Ці люди, які стоять тут, – патріоти заводу, вони здатні на все заради нього. З нами не можна так поводитися, ніби нам тут нема”, – сказав Токарчук.

Люди кажуть, що написали листи у відповідні органи і дають тиждень-два на відповідь. Якщо нічого не відбуватиметься, обіцяють піти під ОДА, поїхати в Київ і, можливо, перекрити залізницю.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках