Останні події:

1 травня: День міжнародної солідарності трудящих чи час для польових робіт?

1-travnya

Традиційно травень вважається місяцем з додатковими вихідними. Щороку робочі плани в компаніях прописують із врахуванням травневих свят. Ставлення до Дня міжнародної солідарності трудящих у громадян України неоднозначне. Кожен десятий вважає, що свято віджило своє, і не ставиться до нього серйозно. А для 38% респондентів 1 травня – це, перш за все,час для відпочинку та зустрічей з рідними і друзями. 

Традиційно на початку травня починається гарна тепла погода, й українці більше часу проводять на свіжому повітрі. Мабуть, саме тому понад третина українців асоціюють свято 1 травня з пікніками, поїздками, вихідними у колі рідних та друзів. 27% респондентів проводять цей день за домашніми справами. Лише кожен восьмий респондент зауважує, що 1 травня – це передусім День міжнародної солідарності трудящих. 

Водночас 11% респондентів не сприймають День міжнародної солідарності трудящих як свято, вважаючи його пережитком минулого, жодним чином не пов'язаним із сучасними реаліями на ринку праці. 9% опитаних запланували провести початок травня на городах, займаючись польовими роботами. Зовсім незначна частина респондентів проводять Першотравень за кордоном. 

Хоча ставлення до святкування 1 травня неоднозначне, більшість українців не бажають відміни вихідних у цей день. Для них травневі свята асоціюються з активним відпочинком, гарним настроєм та настанням теплої сонячної погоди. Кожен шостий респондент висловлює свою байдужість щодо цього питання. А ось 13% українців ратують за те, щоб у травні не було довгих вихідних. Вони хочуть мати можливість працювати у звичайному режимі та не відробляти, за необхідністю, святкові дні по суботах.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у квітні 2017 року. В опитуванні взяли участь 856 респондентів з усієї України.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках