Зовнішня торгівля області товарами у січні 2017 року

madeinua

Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні 2017р. становили 56,2 млн.дол. США, імпорту – 23,2 млн.дол. США. Проти січня 2016р. обсяги експорту збільшилися  у 2,6 раза, імпорту – зменшилися на 3,9%. Позитивне  сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 33 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 2,42.

За обсягами експорту товарів область посіла 13 місце серед регіонів України, а за індексом їх зростання – перше місце.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 67 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Нідерландів, Румунії,Іспанії,Єгипту, Ізраїлю, Польщі, Чехії.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив  35,6 млн.дол. США або 63,3% від загальнообласного обсягу та збільшився у порівнянні з січнем 2016р. у 2,3 раза.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали продукти рослинного походження, механічні та електричні машини, деревина та вироби з деревини.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Румунії,Німеччини,Польщі, Російської Федерації,Китаю,Чехії,Італії,Угорщини.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 17,9 млн.дол. США  або 77,2%  від загальнообласного  обсягу  імпорту  та  збільшився  проти  січня 2016р. на 12,4%.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги механічних та електричних машин, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості.Значними були і обсяги імпорту текстильних матеріалів  та текстильних виробів, маси з деревини або інших волокнистих целюлозних матеріалів, недорогоцінних металів та виробів з них.

Начальник                                                                                           О. Бліннікова

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках