Прикарпатські рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності

be21928d93dba3a63efcd1fc3845b090 M

З метою вдосконалення професійної майстерності, поглиблення спеціальних знань і набуття практичних навичок щодо організації гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, особи рядового і начальницького складу в підрозділах управління ДСНС України в області постійно проходять заняття в школі підвищення оперативної майстерності.

Днями на території Державної пожежно-рятувальної частини № 24 з охорони об’єктів ТОВ «Карпатнафтохім»  відбулося заняття у школі підвищення оперативної майстерності. Участь у заході взяли начальники караулів (командири відділень) пожежно-рятувальних підрозділів області.

Перед початком занять провели стройовий огляд особового складу підрозділів, які прибули на заняття. Пожежним оголосили мету, завдання та етапи проведення занять. Після цього учасники заходу приступили до виконання нормативів.

Перше практичне заняття було проведено в теплодимокамері. Тут, в умовах максимально наближених до реальних, – лабіринт димокамери був заповнений густим димом, – рятувальники мали змогу випробувати свої професійні здібності щодо роботи в непридатному для дихання середовищі, пошуку та евакуації потерпілих із небезпечної зони.

Також рятувальники здали норматив зі встановлення і підйому по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної башти та по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху.

Рятувальники вдосконалювали свої практичні вміння та навики, долаючи смугу вогневої психологічної підготовки, проходили металевий фрагмент - трап над приямком із палаючою рідиною, фрагмент естакади та металевого фрагменту 3-х поверхового будинку.

На завершення рятувальники вивчали тактико-технічні характеристики пожежного автомобіля «ППП-32».

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках