Українські діти презентували в Європі соціальний проект «Діти просять миру»

Талановиті діти з Прикарпаття та Східної України презентували в Європі новий соціальний проект «Діти просять миру». Попередньо представлення проекту вже відбулося у Грузії, Молдові та Греції. Цього ж разу українська делегація презентувала свій проект в Угорщині, Хорватії та Словенії.

Ініціатором проекту виступає громадська спілка «Промінь Україна». Організатори також залучились активною підтримкою Міністерства закордонних справ України, Міністерства молоді та спорту України, Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій та інших партнерів.

За словами організаторів, проект має глобальну мету – встановлення миру в Україні та світі, а також покликаний сприяти підтримці розвитку талановитих дітей із зони АТО та Прикарпаття, їх подальшої співпраці з дітьми і молоддю різних країн світу, організації спільних навчально-оздоровчих таборів, культурно-мистецьких фестивалів, конкурсів, спортивних змагань, участі у міжнародних грантових проектах.

За час презентації проекту у країнах Європи й світу з метою реалізації спільних соціально-культурних, освітніх, інвестиційних та економічних проектів між громадської спілкою «Промінь Україна» та місцевими партнерами також підписано ряд дво- та тристоронніх угод про співпрацю і партнерство. Сторони домовились також про обмін досвідом щодо громадської діяльності та місцевого самоврядування, створення сприятливого інвестиційного клімату, налагодження різновекторної співпраці міст-побратимів країн, а також формування позитивного іміджу України в світі.

Для перебування дітей в Угорщині, Словенії та Хорватії організатори передбачили для учасників цікаву та насичену програму. Українські діти разом з місцевими однолітками брали участь у різноманітних заходах на тему миру та розвитку дитячих і молодіжних талантів, відвідали молодіжний центр Ради Європи, а також презентували проект високопосадовцям, представникам духовенства та місцевої української діаспори.

«Нам приємно бачити як діти швидко знаходять спільну мову і стають друзями зі своїми однолітками у країнах світу. У них багато спільного і саме для цього існує проект – щоб відкривати кордони та доступність у спілкуванні і співпраці наших дітей», – розповідає організатор проекту, засновник громадської спілки «Промінь Україна» Дмитро Банах, – «Для старту проекту була проведена чимала робота, яка об’єднала довкола себе багато людей, які опікуються талановитими дітьми  та роблять все можливе для миру в Україні. Тому, першу чергу, хочу подякувати людям, які з самого початку долучилися до організації проекту в Україні та закордоном, нашим друзям і партнерам. Ми провели колосальну роботу, але ще більше праці у нас попереду. Тож для нас усе тільки починається і ми запрошуємо усіх бажаючих до співпраці», говорить пан Дмитро.

Попередньо запланована презентація проекту також у Румунії, Чехії, Бельгії, Сербії, Литві, Латвії та Естонії. Завершиться проект на початку літа фінальним міжнародним дитячим табором в українських Карпатах.  

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках