Прикарпатського професора Володимира Лущака визнано «Лідером науки України 2016. WEB OF SCIENCE AWARD»

Міністерство освіти і науки спільно з компанією «Clarivate Analytics» (колишній підрозділ з наукової власності та науки «Thomson Reuters») та Національною академією наук відзначили нагородами «Лідер науки України 2016. Web of Science award» найвпливовіших вчених, наукові журнали та організації України.

Серед нагороджених у номінації «Вчений України. За значні успіхи» - завідувач кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор біологічних наук, професор Володимир Лущак.

 

Варто зазначити, що у 7-ми номінаціях премії удостоїли 34 лауреатів, які працюють на високому рівні й гідно представляють українську науку в світі. Про це йдеться на офіційному сайті МОН України.

Під час урочистостей, звертаючись до гостей заходу, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха нагадав, що 9 вересня 2016 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між МОН і агенцією «Thomson Reuters». Це дозволило значно спростити поширення інформації і доступ українських вчених до бази пошукової платформи «Web of Science», а також більше використовувати наукометричні показники під час оцінки запитів та звітів у діяльності вишів, наукових установ.

За словами регіонального директора «Thomson Reuters» Олега Сябренка, головною метою номінації було показати, що українська наука у найширшому вигляді представлена в різних галузях на «Web of Science»: біологія та науки про життя, хімія, матеріалознавство, математика, астрономія, фізика, суспільні науки, сільське господарство.

«Визначити лауреатів у цій номінації нам допомогли колеги з Філадельфії. Вони вибрали тих вчених, які мають або велику кількість публікацій на «Web of Science» в визначеній сфері, або хоча б одну високоцитовану роботу. Відтак ми відібрали номінантів за комбінацією наукометричних показників. Більше за все нагород у цій номінації ми віддали галузі «Біологія та науки про життя», тому що це дуже широкий й один з найперспективніших секторів науки. Роботи, які пишуться в цій галузі в Україні, цитуються в середньому краще, ніж у багатьох інших сферах наукових досліджень», – розповів Олег Сябренко.

Насамкінець організатори та учасники заходу висловили сподівання, що церемонія нагородження «Лідер науки України», яка цього року відбулася вперше, стане гарною традицією і мотивацією для українських вчених.

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках