Підприємець звинувачує Вигодський лісгосп у привласненні понад 200 кубометрів лісу. ВІДЕО

photo 2016-11-18 11-20-071111

Лісозаготівельне підприємство заявляє, що у Бистрицькому лісництві на території ДП "Вигодське лісове господарство" хочуть незаконно вивезти понад 200 кубометрів ділової деревини.

Директор приватного лісозаготівельного підприємства "Вектор-Долина" Роман Лович звернувся до депутатів від "ВОЛІ". Днями на місце виїхали депутат Надвірнянської районної ради, помічник нардепа Юрія Дерев’янка Тетяна Пришляк та журналісти.
У жовтні цього року фірма "Вектор-Долина" виграла тендер на перевезення лісопродукції із верхніх складів Вигодського лісгоспу на нижні, звідки реалізовується деревина. Підприємство мало заготовити деревину на площі 2 га, відведеній під суцільну рубку. Однак, за словами Ловича, на відведеній ділянці виявилося на 200 кубометрів більше деревини, і її відмовляються облікувати.
Минулого тижня він направив лист директору Вигодського лісгоспу Олександру Матусевичу з проханням зобов’язати працівників Бистрицького лісництва облікувати заготовлену лісопродукцію на верхньому складі. Не отримавши відповіді, 14 листопада підрядник пише ще одного листа.
"Ваша бездіяльність створює кримінальне середовище, оскільки згідно з лісорубним квитком №245 від 12.08.2016 р. на лісосіці було обліковано 624 м куб. ліквідної деревини. Станом на 11.11.2016 р. вивезено з даної лісосіки 620,12 м куб. деревини, а на верхньому складі згідно з обліком лісозаготівельної бригади ще знаходиться 210 м куб. деревини, ця деревина незаконно зрубана і через те не облікована і не маркована бирками згідно з інструкцією", – йдеться у листі.
Депутата Пришляк та журналістів, які прибули на місце, аби розібратись у ситуації, працівники лісництва відмовлялись пропустити, перекрили дорогу шлагбаумом, хоча це дорога головного користування.
Таки потрапивши на місце, вони одразу ж зустріли лісовоз, заповнений необлікованим кругляком – близько 18 кубометрів, водій лісовоза не показав жодних документів, накладної не було. Зазначив, що автомобіль належить "Вигодському лісгоспу", а ліс везе на нижній склад, де його мають промаркувати. З верхнього складу без документів та прочіпованої деревини він виїхав за вказівкою лісничого та директора лісгоспу.
Зафіксувавши номерні знаки лісовоза, Пришляк викликала поліцію.
Таку ж необліковану деревину побачили, прибувши на верхній склад, її вантажили на лісовози. За словами Матусевича, деревину не облікували, коли зрубали, бо не встигли.
"У суботу підрядна організація "Вектор-Долина" працювала тут до п’ятої години. Майстер лісу був з ними на лісосіці, очистку лісосіки прийняв і, оскільки почав падати дощ, а у нього не було з собою засобів для обліковування деревини, то деревина не була покрижована, зараз ми проводимо її розкрижівлю", – пояснив Матусевич.
За його словами, під час заготівлі лісу на відведеній ділянці було 250 кубів неліквідної деревини, яку нібито вже вивезли і відпустили у вигляді дров.
В свою чергу директор лісгоспу стверджує, що підрядник, замість того, щоб працювати, збирав по лісу неліквідну деревину, щоб відтак звинуватити лісівників у крадіжці лісу.

Однак директор "Вектор-Долини" переконує, що ця деревина – ніякий не неліквід, тобто не трухляві пеньки! Це пиловник, який вивезли під виглядом дров.
"Це є необлікована деревина, яку не прийняли працівники лісгоспу і не вивезена на сьогодні. Частину вже вивезли, є ще дві купи, які не забрані, необліковані і не прийняті майстром. Дирекція розкрижовує ліс без мого відома, хоча мали мене повідомити, що будуть його сьогодні забирати", – зазначив Лович.
Тетяна Пришляк поспілкувалась і з підприємцями, і з дирекцією лісгоспу, також Матусевич надав депутату документи, які ближчим часом вивчать.
"Ми поспілкувались і з підприємцями, і з лісничим, директором лісгоспу, він надав нам всі документи, які ми будем вивчати. Чому при відводі ділянки виявилось так багато неліквіду, майже 50% за документами при нормі 3-10%? А щодо факту незаконного вивозу деревини ми звернулися у відділ поліції і написали заяву, вони повинні це перевірити", – зазначила Тетяна Пришляк.

Додати коментар

Захисний код
Оновити