Останні події:
Прокуратура розпочала розслідування за фактом привласнення 150 тис. грн службовцями Рогатинської РДА ... | На Прикарпатті в автомобілі нетверезого чоловіка поліцейські виявили понад кілограм маріхуани. ФОТО... | Європейський банк надасть 200 млн євро на транспортну інфраструктуру в Україні – частина грошей перепаде і Франківську... | За борги банк забрав у екс-депутата Ольги Сікори готель «Прикарпатський», який оцінив у 50 мільйонів... | На Прикарпатті тривають масштабні навчання молодих пілотів. ВІДЕО... | Прикарпатські енергетики попереджають про можливі перебої електропостачання... | Чергове смертельне ДТП на Прикарпатті... | З початку року лікарі знайшли пухлини у 36 маленьких буковинців. ВІДЕО... | Ексклюзивна аерозйомка ділянки під львівський сміттєпереробний завод. ВІДЕО... | На Сарненщині правоохоронці виявили підпільний гральний заклад. ВІДЕО... |

Олександр Шевченко: Багатостраждальна вулиця Кармелюка давно була б відремонтована, якби не халатність комунальників і безвідповідальність влади. ВІДЕО

zGsdYXjvccw

Нещодавно, після того як на звернення народного депутата України Олександра Шевченка уряд виділив кошти на ремонт дорожнього покриття вулиць Кармелюка та Ленкавського, роботи таки почалися.

Нагадаємо, що буковелівська фірма ПБС виграла тендер на ремонт цих вулиць ще минулого року. Тоді ж була і заключена угода про виконання робіт. Проте в лютому 2016 року міська влада відмовилася фінансувати ремонт цих багатостраждальних вулиць, пояснюючи, що «в міському бюджеті немає коштів» (і це при перевиконанні бюджету на сотні мільйонів гривень), пише Фіртка.

23mjnQGjwUA

Перед початком робіт фірма ПБС звернулася до чиновників із запитанням про стан комунікацій під дорогами, і отримала відповідь – що всі комунікації в задовільному стані. Пізніше виявилося, що на частині міської вулиці Кармелюка немає фекальної каналізації.

Влада в авральному порядку виділила додаткові кошти на влаштування каналізації для мешканців вулиці. Комунальники на нараді за участі народного депутата України Олександра Шевченка та мера Руслана Марцінківа заявили про неспроможність швидко збудувати ділянку каналізації, тому фірма ПБС погодилася виконати ці додаткові роботи.

Проте під час робіт виявилося, що письмові «гарантії» влади щодо «задовільності» комунікацій не відповідають дійсності. Дощова каналізація має чисельні пориви.

KNRC8fanX44

Сьогодні на багатостраждальній вулиці відбулася вже друга виїзна нарада за участю народного депутата Україна Олександра Шевченка, представників фірми ПБС та міської влади, в особі Директора департаменту комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака.

Як розповів Богдан Бутницький, представник підрядника – буковелівської фірми «ПБС», вони ще раз звернулись до відповідних служб за гарантійними листами щодо стану мереж, але відповідь наразі не отримали.

«Хочу зазначити, що народний депутат Олександр Шевченко, який і «вибив» державні кошти на ремонт вулиць Кармелюка і Ленкавського, особисто цікавиться і контролює ситуацію. І ми знаємо, що те, що може «пройти» в інших випадках в місті, - якась халтура, чи ризик для гарантійного терміну, який вимагається щоб був десять років, - в нього не пройде», - розповідає Б.Бутницький.

У «ПБС» кажуть, що ризикувати дорогою безглуздо, адже витрати на будівництво дороги немалі, а принцип, що "як прорве тоді й відремонтуємо", давно застарів.

«Необхідно робити все відповідно європейських стандартів, а не переробляти щороку. Ми працюємо на результат і даємо гарантію на свою роботу. В даному ж випадку, ставимо під сумнів стан дощової каналізації та просимо водоканал перевірити її стан і дати заключення. Наші листи на разі ігнорують. На нашу думку, комунікації необхідно переробляти. Разом з тим є ризик, що ми не встигнемо освоїти кошти і вони можуть для міста пропасти. Хто повинен нести відповідальність за те, що дав неправдиву інформацію?», - підсумовує Б. Бутницький.

Народний депутат України Олександр Шевченко відзначив, якщо залишити дощову каналізацію як є, то не можливо буде дати гарантію на дорогу.

"Адже умови потрапляння вологи в грунт, під основу, автоматично буде відбуватись вимивання дорожньої основи, що спровокує просадку дорожнього полотна і, як наслідок, відбудеться деформація асфальтного покриття, а це тріщини і ями", - каже нардеп.

Олександр Шевченко зазначає, що перед тим, як давати компетентним людям роботу, потрібно перевірити усі комунікації.

"Я думаю, якщо міська влада не посприяє, то ми своїм коштом це все відновимо, - говорить О.Шевченко. - Ця дорога з міста нічого не отримала, а всі кошти отримали з держбюджету. Якщо б вчасно були перевірені мережі, вона була б закінчена і запущена в експлуатацію".


Головний комунальник міста Михайло Смушак наголосив, що кошти на додаткові роботі будуть виділені.

Нагадаємо передісторію питання:
- 04 серпня 2015р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв'язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ “ПБС” укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Ленкавського І-ша черга : від вул. К. Данила до вул. Бельведерська.
- 20 серпня 2015р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв'язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ “ПБС” укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Кармелюка.
- 09 лютого 2016р. Листом Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою ТОВ ПБС повідомлено про необхідність розірвання вищевказаних договорів у зв'язку із відсутністю бюджетних призначень у 2016р. та додано проекти додаткових угод про розірвання договорів.

З вказаною пропозицією Замовника, ТОВ “ПБС” не погодилась.

7 червня 2016р. народний депутат України Олександр Шевченко керуючись ст. 30 Закону України “Про державний бюджет на 2016 рік” звернувся до Голови комітету Верховної Ради України з питань бюджету із проханням виділити кошти на виконання заходів соціально-економічного розвитку територій.

В результаті, Постановою КМУ від 24.06.2016р. №395 затверджено перелік об'єктів та заходів, що фінансуються у 2016 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій, а саме:

1. капітальний ремонт вул. Ленкавського І-ша черга : від вул. К. Данила до вул. Бельведерська. - 1615, 658 тис. грн;
2. капітальний ремонт вул. Кармелюка — 2759, 789 тис. грн.;
3. капітальний ремонт вул. Набережної — 2624, 553 тис. грн..

Додати коментар

Захисний код
Оновити