Останні події:
Прокуратура розпочала розслідування за фактом привласнення 150 тис. грн службовцями Рогатинської РДА ... | На Прикарпатті в автомобілі нетверезого чоловіка поліцейські виявили понад кілограм маріхуани. ФОТО... | Європейський банк надасть 200 млн євро на транспортну інфраструктуру в Україні – частина грошей перепаде і Франківську... | За борги банк забрав у екс-депутата Ольги Сікори готель «Прикарпатський», який оцінив у 50 мільйонів... | На Прикарпатті тривають масштабні навчання молодих пілотів. ВІДЕО... | Прикарпатські енергетики попереджають про можливі перебої електропостачання... | Чергове смертельне ДТП на Прикарпатті... | З початку року лікарі знайшли пухлини у 36 маленьких буковинців. ВІДЕО... | Ексклюзивна аерозйомка ділянки під львівський сміттєпереробний завод. ВІДЕО... | На Сарненщині правоохоронці виявили підпільний гральний заклад. ВІДЕО... |

Галич потрапив до списку "7 чудес України: історичні міста та містечка"

img 9667 17117

Сьогодні у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври відбулася церемонія нагородження переможців акції "7 чудес України: історичні міста та містечка".

Акція "7 чудес України: історичні міста та містечка" стартувала у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.
Переможці традиційно визначалися за сумою результатів Інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.
Отож за сумою результатів Інтернет-голосування та анкетування експертів Оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції "7 чудес України: історичні міста та містечка" (за абеткою):
Бердянськ (Запорізька обл.)
Біла Церква (Київська обл.)
Галич (Івано-Франківська обл.)
Диканька (Полтавська обл.)
Канів (Черкаська обл.)
Ніжин (Чернігівська обл.)
Хуст (Закарпатська обл.)
Крім того, Оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Спецномінаціями відзначено:
Бердичів (Житомирська обл.)
Жовква (Львівська обл.)
Теребовля (Тернопільська обл.)
"Реально переможцями цієї акції є 10 міст, оскільки про усіх них в наступному році будуть відзняті фільми та виготовлена різноманітна поліграфічна продукція. Таким чином, інформаційна та просвітницька кампанія туристичної привабливості цих 10 міст триватиме і протягом наступного року", – зазначив голова Оргкомітету Микола Томенко.
Акція "7 чудес України: історичні міста та містечка" – це вже V етап всеукраїнської акції "7 чудес України", ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка "Рідна країна".
У попередні етапи вже визначали: "7 історико-архітектурних чудес України" (2007 р.), "7 природних чудес України" (2008 р.), "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" (2010 р.) та "7 чудес Києва" (2013 р.).

Додати коментар

Захисний код
Оновити