300 кілометрів пішки: двоє мандрівників у Івано-Франківську розповіли про подорож Кіпром

bd25f0

У середу, 2 листопада, в Івано-Франківську відбулась чергова зустріч тревел-клубу “Горгани” .

Цього разу спікерми вечора стали засновник блогу «ПроПоходи» Антон Прохоров та дописувачка блогу і мандрівниця Христина Присяжна. Мандрівники розповіли про свою 12 денну пішу подорож Кіпром.
Христина та Антон називають Кіпр ідеальним місцем для першого походу. По-перше, бо це поєднання горів та моря. По-друге, бо всі підйоми є нескладними і плавними. І, по-третє, бо кіпріоти дуже дбають про природу та комфорт для туристів, пише Репортер.

Серед переваг подорожі на Кіпр мандрівники називають дешевизну, доступність і унікальність.

«Кіпр – це дешево. В середньому квиток за переліт обходиться в 80 доларів. Якщо планувати поїздку завчасно і моніторити сайти авіаперевізників, то цю суму можна скоротити до 30 доларів», – розповідає Христина.

За весь час подорожі мандрівники витратили ще по 30 євро на транспорт та 10 євро на кемпінги.

Щоб подорожувати по Кіпру непотрібно відкривати візу завчасно. Дозвіл на в’їзд надають в самому аеропорту після приземлення літака. Більшість кіпріотів добре знають англійську, а також російську мову.

«Ми за час поїздки чітко поділили кіпріотів на дві категорії. Перша – ті, хто вчить англійську, хоче розвиватися, бути відкритим до світу. Зазвичай такі люди нам траплялися і допомагали. Друга група – ті, хто знає російську. Це люди налаштований на російського туриста і в будь-якому туристі бачать можливість «викачати» гроші», – каже Антон.

Всі вивіски, дороговкази та маркування вказані на трьох мовах: грецька, англійська та російська.

«У них підписано майже все. Біля кожного дерева є табличка, біля кожної рослинки, біля камінців навіть є таблички. Ми навіть бачили деякі лавки з табличками про те, що це лавки, – сміється Христина. – Тому Кіпр це ще й хороша можливість повчитися і дізнатися щось нове».

Доступність Кіпру, кажуть мандрівники, в тому, що там не можливо заблукати. Площа Кіпру 9200 кв. м. Для порівнянні площа Івано-Франківської області 1400 кв.м. Окрім того, кіпріоти дуже дбають про маркування. Всі гірські стежки та дороги є укріпленими. Проблему з нічлігом легко вирішують кемпінги, з їжею – фрукти та ягоди, які ростуть на узбіччях.

Додати коментар

Захисний код
Оновити