Останні події:

Віктор Шевченко: Скорочення кількості перевірок має стати лише першим кроком до справжньої дерегуляції бізнесу

5b2214e06d5f70845eef7dc7c476922fb0137059

Малий та середній бізнес могли б стати основою української економіки, однак цьому заважають зависокі податки, необґрунтовані перевірки та сотні регуляторних актів.

Про це 3 листопада в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат з УКРОПу Віктор Шевченко.
За словами нардепа, Верховна Рада зробила крок до дерегуляції бізнесу, ухваливши закон, який передбачає скорочення кількості перевірок підприємців.
«Для бізнесу дуже важлива кількість перевірок та обґрунтування причин їхнього проведення. Зараз вони здебільшого відбуваються за рішенням якогось чиновника чи податківця, який хоче просто отримати хабар», – заявив Віктор Шевченко.
Політик наголосив, що чинне законодавство дозволяє органам контролю безперешкодно інспектувати одні й ті самі підприємства ледь не щомісяця.
Передбачене законом обмеження кількості перевірок має покласти край такій практиці. Крім того, створення електронного реєстру перевірок на кожному підприємстві дасть власникам бізнесу доказову базу для доведення фактів порушення їхніх прав у суді, пояснив нардеп.
«Малий і середній бізнес – основа економіки розвиненої країни. На жаль, в Україні це не так. Діяльність малого та середнього бізнесу надто зарегламентована, дуже велике податкове навантаження», – вважає Віктор Шевченко. За словами нардепа, завелика кількість необхідних для ведення бізнесу дозволів і звітів тисне на підприємців. У нинішніх умовах власна справа є нереальною для тих, хто не може дозволити собі утримувати бухгалтера. Натомість у Грузії чи Сінгапурі підприємці можуть розпочати свій бізнес за один день.
«Завдання ВРУ якраз в тому, щоб зробити мінімум перешкод, а в ідеалі – взагалі їх прибрати», – наголосив Віктор Шевченко.
Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект № 2418а, який зменшує кількість планових перевірок, а також звужує перелік підстав для проведення позапланових перевірок бізнесу органами санітарно-епідеміологічного, пожежного,
архітектурно-будівельного та інших видів державного нагляду. Закон також запроваджує електронний реєстр перевірок, до якого будуть внесені всі планові й позапланові перевірки, їхні причини, ініціатори, зміст, результати.

Коментарі  

#1 Василь Пушко 04.11.2016, 15:07
Дехто схвалює такий метод,бо не вникав трошки глубше,наприклад:на сьогодні такий метод моя хата скраю і я нічого не знаю-збільшились грубі порушення Правил техніки безпеки,пожежної безпеки,сам собі господар,смертність збільшилась.пожежі занадто збільшились,навіть зуміли обходитись без інженерів по охороні праці,ніяких інструктажів,ніяких атестацій,просто АНАРХІЯ...до чого і привело.боюсь що і приведе до плачевних наслідків

Додати коментар

Захисний код
Оновити