2,5 мільйони з бюджету: Франківська мерія піариться за рахунок громади

hqdefault c1d49

Івано-Франківська влада витрачає чималі кошти на інформування населення про свою діяльність, а тим часом у бюджеті міста залишаються незакритими соціальні статті витрат.

За перше півріччя Івано-Франківська міська влада витратила з бюджету міста 1,6 млн грн на засоби масової інформації. На цілий рік заплановано 2,5 млн.
Відома громадська активістка і блогер, голова Івано-Франківського осередку Української Галицької Партії Наталія Сербин говорить про немислимі витрати із міського бюджету на рекламну кампанію мера та його поплічників, бо саме піаром за бюджетні гроші займається провладна команда: "Всі справи мера, які, фактично, реалізовуються за кошти мешканців міста (бруківка, дороги, ремонти будинків, майданчики…), відбуваються під постійним прицілом камер".
"Але закладених у бюджеті коштів на ЗМІ меру, виявляється, мало. За неповний рік роботи міського голови та міськради з інших статтей на медіа було оплачено ще близько 422 тис. грн. І все це в час війни, зростання цін на енергоносії та щоденного зубожіння людей. Цікаво, що майже третина цих коштів перерахована столичним медіа, усі кінці яких зводяться до "5 каналу", – наголошує Наталя Сербин.
Для порівняння, таку ж суму в розмірі 400 тис. грн було закладено у бюджеті міста на ремонт пологового залу міського полового будинку та на капітальний ремонт приміщень міської дитячої лікарні.
Та за перше півріччя у пологовий вкладено лише 120 тис. грн, а в дитячу лікарню – взагалі нічого.
Активісти Української Галицької Партії вимагають доцільності використання бюджетних коштів. Наголошують, що першочергово треба фінансувати потреби громади, а авторитет заслуговувати діями – не рекламою.

Додати коментар

Захисний код
Оновити