"Самодур" Войтик програв суд франківським журналістам

11129247 890528277653055 2904456835054111771 n

Сьогодні, 13 жовтня, в міському суді Івано-Франківська завершили розгляд справи за позовом члена виконкому, секретаря наглядової ради КП "МІУК" (ЄРЦ) Вадима Войтика до Агенції новин "Firtka.if.ua" та інтернет-видання "КУРС" щодо приниження його честі і гідності та відшкодування моральної шкоди.

Нагадаємо, у липні минулого року вказані видання опувлікували матеріал під заголовком "Ображений на журналістів самодур Войтик пообіцяв зупинити ремонт дірявого даху над квартирою бійця АТО", де описали не зовсім адекватну реакцію Вадима Войтика на критичний сюжет журналістів про діяльність КП "ЄРЦ".

Відтак, Вадим Войтик вирішив позиватися до суду на журналістів та вимагав стягнути зі ЗМІ по 7 тисяч гривень. Мовляв, вони образили його честь і гідність назвавши "самодуром".

У суді адвокат Войтика так і не зміг довести, що слово "самодур" є образою, а не оціночним судженням журналістів, яке базується на фактичній інформації, тож служителі Феміди винесли рішення на користь ЗМІ. Позов Вадима Войтика відхилили в повному обсязі.

Наразі суддя зачитав резолютивну частину рішення, яке в повному обсязі буде оприлюднене пізніше.

Як відомо, чиновники та політики постійно звертаються до суду з позовами на журналістів щодо нібито приниження честі і гідності.

Проте, такі позови є практично безперспективними для їх задоволення, оскільки Україна, ратифікувавши "Європейську конвенцію з основних прав і свобод людини", змушує суддів використовувати прецеденти Європейського Суду з прав людини. Ці прецеденти визначають, що чиновники та політики є більш відкритими для критики та контролю зі сторони суспільства.

Також суд визначає, що ніхто не може бути засуджений за "оціночні судження", які базуються на фактичному матеріалі. "Оціночне судження" журналістів щодо Вадима Войтика базується на факті його заяви зупинити ремонт дірявого даху над квартирою бійця АТО.

Нагадаємо Вадим Войтик є членом Івано-Франківського міськвиконкому за квотою ВО "Свобода".

Коментарі  

#1 Студент 13.10.2016, 13:57
А чия то фотографiя? Члена виконкому??? Ду-у-у-же красномовний знiмок

Додати коментар

Захисний код
Оновити