Суддю з Івано-Франківська визнали винною у вчиненні корупційного адмінправопорушення

maxresdefault

Суддю Івано-Франківського окружного адмінсуду - Оксану Лучко визнали винною у вчиненні корупційного адмінправопорушення. Таку постанову виніс Івано-Франківський міський суд 23 вересня 2016 року.

Нагадуємо, суддю Івано-Франківського окружного адмінсуду - Оксану Лучко викрили ще на початку червня. Тоді, проводячи перевірку, оперативники СБУ з'ясували - суддя вчинила корупційне правопорушення - винесла рішення на користь свого батька. На нього, як директора будівельної фірми, позивалось міське управління пенсійного фонду. Та вимагало - сплатити мільйон гривень податку. Але дочка-суддя цей позов залишила без розгляду.

Читайте також: Суддя в Івано-Франківську  винесла рішення на користь свого батька

Саме в цих діях правоохоронці побачили корупційні дії. І направили справу до Івано-Франківського міського суду. Розглянути справу намалися протягом трьох місяців. За цей час було назначено аж шість судових засідань. Але жодне так і не відбулося, оскільки суддя Оксана Лучко на них не зявилась.

«Особливість цієї справи в тому, що хоч вона і адміністративна, але повинна обов'язково розглядатися за присутності особи,  яка обвинувачується. Тому вийшов такий правовий казус. Справді, є довідки, що вона перебувала на лікарняному», - говорить прес-секретар Івано-Франківського міського суду Михайло Савлюк.

23 вересея Івано-Франківський міський суд виніс постанову, якою визнав суддю Оксану Лучко винною у вчиненні корупційного адмінправопорушення. Але, поруч із цим, цією ж постановою закрив порушене проти неї провадження. Оскільки строки накладання стягнення за такі діяння - вже закінчився.

«За однією частиною звинувачення дану особу було виправдано за відсутністю складу злочину. А щодо іншої частини .. її було визнано винною власне за вчинення в присутності реального конфлікту інтересів але дане провадження було закрито у звязку із закінченням строків розгляду», - говорить прес-секретар Івано-Франківського міського суду Михайло Савлюк.

Згідно з постановою, яку виніс Івано-Франківський міський суд, суддя Оксана Лучко має право на подання апеляції. Вона її подала чи ні, поки не відомо.

Додати коментар

Захисний код
Оновити