Суд стягнув з "Івано-Франківського військового ліспромкомбінату" 1 млн гривень штрафу за незаконні рубки

244886

Львівським апеляційним господарським судом залишено без змін рішення господарського суду Івано-Франківської області про стягнення з державного підприємства "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" коштів у розмірі понад 1 млн грн, заподіяних унаслідок незаконної порубки лісу.

У ході розгляду справи підтверджено, що посадові особи Шепетівського військового лісгоспу державного підприємства допустили порубку 408 дерев різних порід в урочищі "Деражня" Летичівського району Хмельницької області. При тому, що за матеріалами лісовпорядкування, на підставі яких виписано лісорубний квиток, для порубки відведено лише 259 дерев.
Таким чином, унаслідок незаконної порубки деревини заподіяно шкоду державі у розмірі 1 млн грн, яку стягнено рішенням суду за позовом військового прокурора Хмельницького гарнізону. Інтереси держави у сфері охорони навколишнього природного середовища захищено.
Крім цього, за вказаним фактом військовою прокуратурою гарнізону розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу). Досудове розслідування триває.

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках