Прокуратура Івано-Франківської області запобігла безпідставному стягненню з державного підприємства 760 тис. грн

kradizhka

В ході розгляду прокуратурою здобуто та надано в розпорядження суду докази безпідставності майнових вимог позивача.

Прокуратурою Івано-Франківської області для захисту інтересів держави здійснено вступ у розгляд Львівським апеляційним господарським судом позовів про витребування майна, стягнення орендної плати та неустойки на загальну суму 760 тис грн.
Йдеться про позовні заяви, за якими один із суб’єктів господарювання, прикриваючись фіктивними документами, через суд вимагав стягнення із місцевого лісгоспу.
В ході розгляду прокуратурою здобуто та надано в розпорядження суду докази безпідставності майнових вимог позивача та фіктивності документів, на яких вони базуються. Так, транспортні засоби, щодо яких начебто укладені договори оренди між лісгоспом та суб’єктом господарювання, в оренді державного підприємства не перебували, а договори не укладалися.
Враховуючи наведене, постановами Львівського апеляційного господарського суду в задоволенні апеляційних скарг суб'єкту господарювання відмовлено.
Таким чином, завдяки принциповій позиції прокуратури не допущено безпідставне стягнення з державного підприємства 760 тис. грн.
Окрім того, за цим фактом проводиться розслідування.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Додати коментар

Захисний код
Оновити