Івано-франківська «Свобода» вперто лобіює інтереси фірми кримінального авторитета «Пупса»

14017637 1053364724713443 1796626945 n

Міська рада Івано-Франківська не розглядатиме зареєстровану активістами місцеву ініціативу «Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради від 8.07.2016 «Про затвердження детального пану території в межах вулиці Крайківського – Промислова – Макогона в Івано-Франківську».

Про це йдеться у відповіді секретаря міськради Оксани Савчук ініціативній групі, яка реєструвала місцеву ініціативу,пише Курс.


Причиною для відмови у винесені на голосування запропонованого активістами проекту рішення, нібито є рішення Конституційного суду України від 16.04.2009 року про те, що ненормативні правові акти не можуть бути скасовані чи змінені органами місцевого самоврядування після їх виконання. А рішення «Про затвердження детального плану територій (уточнення положень діючого генерального плану Івано-Франківська) в межах вулиць Крайківского – Макогона – Промислова» не є нормативно правовим.

 

Нагадаємо, Івано-Франківська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради. Втім Франківський окружний адмінсуд відмовився розглядати позови прокуратури про скасування скандальних рішень міськради по забудові на Макогона.

 

8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

 

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні.

 

Однак Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп. Згодом Генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Додати коментар

Захисний код
Оновити