“Сміх і гріх”: Комісія не виявили факту хабарництва у івано-франківському пологовому будинку

хабар

Як пише Правда, у пацієнтки, яку доставили у міську гінекологію на “швидкій”, лікар вимагала 500 гривень за “збір команди”.

Про цей випадок повідомила Галина Балюк. Після операції чергова лікар повідомила, що потрібно заплатити 500 гривень “за збір команди”.

“Лікар, яка мене оперувала (а я наголошу що вона була чергова в той день) назвала сумму в 500 грн. пояснюючи це тим що вона збирала команду (а це черговий анастазіолог і чергова медсестра) і їм треба заплатити))), я сказала а чому би вам розцінки зразу в приймальній не розвісити? прийшла хвора людина побачила ціни і стала зразу здорова)”, – згадує Балюк.

“Галка” звернулася за поясненням до головного лікаря міського клінічного пологового будинку Михайла Пруднікова. Той створив комісію для перевірки інциденту за участю лікаря Тетяни Чернеги.

Днями тимчасовий орган надав “Галці” свої висновки. Наводимо їх без змін.
“1. Медична допомога Балюк Г.В. була надана якісно і в повному обсязі з чим погоджується Балюк Г.В. Вона на комісії сказала 08.08.2016 року, що лікування у МКПБ було проведено якісно, бо вже на другий день 03.08.2016 року, за її наполяганням, вона була виписана додому в задовільному стані. Балюк Г.В. сказала, що почувається, станом на 08.08.2016, добре.

2. На приймальному відділенні та у гінекологічному відділенні №1 пологового будинку знаходиться достатня кількість медикаментів і розхідних матеріалів для надання невідкладної допомоги. Використані препарати для лікування пацієнтів при можливості відкупляються пацієнтами і повертаються у шафу невідкладної допомоги відділення. Всі використані препарати для лікування Балюк Г.В. були добровільно відкуплені її сестрою і повернуті.

3. Анестезист поставила внутрішньовенний катетер Балюк Г.В. без проблем і він функціонував без ускладень. Гематоми на руці Балюк Г.В. немає.

4. Лікар Чернега Т.В. заперечує отримання будь-яких грошей від пацієнтки Балюк Г.В. “

Таким чином, в пологовому не зафіксували факт вимагання хабаря у пацієнтки. До слова, як повідомив редакції заступник головного лікаря Сергій Стефанко, на комісію на очну ставку викликали Галину Балюк і її лікаря, однак остання не схотіла прийти. Та застосовувати якісь дисциплінарні заходи до Тетяни Чернеги формально підстав немає.

Додати коментар

Захисний код
Оновити