КП Муніципальна варта: багато «проти», мало «за». ВІДЕО

мстислав Тарас

Нещодавно, на сесії міської ради Івано-Франківська розглянули питання, щодо створення нового КП «Муніципальна варта». Скандальне рішення було прийнято силами депутатів від ВО Свобода та БПП.

Громадські активісти, журналісти і в громада міста були проти створення незрозумілого підприємства. Люди просто не зрозуміли, а чиновники не змогли доступно пояснити, яку функцію буде виконувати дане комунальне підприємство, адже роботу, яку нібито виконуватимуть працівники даної структури, вдало робить поліція Івано-Франківська. До того ж, сума у розмірі 1 000 000 грн, за словами громади, можна вдало використати на благо Івано-Франківська, адже проблем в місті більше ніж достатньо. Проте, депутати вирішили не чути голосу громади, і попри все прийняли суперечливе та скандальне рішення про створення КП та виділити на потреби підприємства необхідні кошти.

Журналісти намагались отримати коментарі від тих депутатів Івано-Франківської міської ради, які голосували за прийняття скандального рішення. На жаль, жодний депутат не дав відповіді з цього приводу. Довелось отримати їх від депутатів опозиціонерів, які дали оцінку, щодо суперечливого рішення.

Скандальне рішення міськради, коментує депутат Івано-Франківська Мстислав Тарас:


Нагадаємо, КП «Муніципальна варта» працюватиме над профілактикою правопорушень в місті, а також забезпечуватиме охорону громадського порядку. Комунальне підприємство також співпрацюватиме із поліцією. Зокрема, передбачена допомога поліції у виявленні і розкритті злочинів, розшуку осіб, забезпечення безпеки дорожнього руху, боротьба з дитячою бездоглядністю та правопорушеннями неповнолітніх. Окрім того, «вартові» займатимуться охороною майна, що перебуває у комунальній власності міської ради. Статутний капітал нового підприємства складе один мільйон гривень.

Додати коментар

Захисний код
Оновити