Поскаржитись на поліцію у Франківську можна через інтернет

22991

На сайті Національної поліції Івано-Франківщини з’явилась можливість подати електронну скаргу на правоохоронців.

У правій колонці порталу є нова опція – "Повідомити про неправомірні дії поліцейських".
Посилання веде на електронну форму, у якій кожен може детально розповісти про те, який саме поліцейський, коли і як вчинив правопорушення. Також можна додати фото- та відеодокази неправомірних дій, пише КУРС.
"Якщо у вас є інформація про неправомірні дії працівників поліції, ви можете про це повідомити на сайті, відколи почався процес переатестації, – каже речник Національної поліції в Івано-Франківській області Мирослава Белдик. – Цю інформацію враховують при переатестації, у Києві. Це придумано для того, щоб питання не вирішували на місцях. Ми до цих скриньок доступу не маємо".
За словами Белдик, це можуть бути будь-які скарги або ж інформація про негативний досвід спілкування із правоохоронцем.
"Якщо на поліцейського поскаржились, то проведуть службову перевірку та перевірять таку інформацію, – каже Мирослава Белдик. – Якщо вона підтвердилась, то наслідки можуть бути різними. Порушнику можуть виписати догану або навіть звільнити з органів внутрішніх справ, залежно від характеру скарги".
За її словами, на поліцейських Франківщини онлайн поки не скаржились.
"Були хіба випадки щодо корупції, але про них знають усі, – додає речник поліції в області. – Але це повідомлення кримінального характеру і їх виявляють працівники внутрішньої безпеки".

Додати коментар

Захисний код
Оновити