Олександр Шевченко закликав колег з парламенту ухвалити закони щодо створення Дорожнього фонду: Ці законопроекти зупинять "дерибан" на дорогах

AafRKdYeaUY

Народні депутати України з міжфракційного об’єднання УКРОП Олександр Дубінін та Олександр Шевченко закликали колег з парламенту ухвалити проекти законів щодо створення Дорожнього фонду.

Законопроекти «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі» та «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі» були зареєстровані в парламенті 15 липня. Свої підписи під ними поставили близько 70 депутатів, зокрема, Олександр Шевченко та Олександр Дубінін.

В документах пропонується створити у складі спеціального фонду держбюджету Державний дорожній фонд, кошти якого спрямовуватимуть виключно на будівництво, ремонт та реконструкцію доріг. 60% коштів фонду передбачається направити на дороги державного значення, 35% – на дороги місцевого значення, 5% – на поліпшення безпеки на шляхах. Право розпоряджатися й контролювати використання коштів цього фонду пропонується надати Міністерству інфраструктури України та «Укравтодору».

«Ми підтримуємо запропоновані ініціативи, адже систему фінансування доріг треба змінювати. Тривалий час кошти на ремонт доріг використовувалися не за призначенням, і ми бачимо, до чого це призвело. Думаю, ці законопроекти знайдуть підтримку в пленарній залі, і вже цієї осені припиниться безконтрольний «дерибан». Кошти Дорожнього фонду використовуватимуться для поліпшення саме дорожнього покриття», – наголосив Олександр Шевченко.

Народний депутат зазначив, що наразі до парламенту внесені законопроекти в новій редакції, над якими працювали депутати з більшості фракцій, а також представники мінінфраструктури. Попередній варіант документів не здобув підтримки парламентаріїв.

Додати коментар

Захисний код
Оновити