Франківська прокуратура оскаржуватиме в суді рішення міської ради з приводу скандальної забудови

5561

Днями пройшов брифінг міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з приводу законності забудови у мікрорайоні вулиць Макогона – Крайківського – Промислова.

Мер повідомив журналістам і активістам, що не вважає рішення сесії, які стосуються надання дозволу на складання ДПТ в різних мікрорайонах Івано-Франківська, незаконними. Тому не наклав на них вето, пише ГК.

Журналісти знову наголосили на тому, що громадських слухань там не було. Проте його заступник Олексій Кайда запевнив, що вони були, і він зараз надасть протоколи. Але неіснуючих протоколів ніхто не приніс.

Марцінків запевнив, що наразі йде мова тільки про забудову тих 0,75 га, які фірма придбала на аукціоні. І пообіцяв, що рішення сесії щодо надання дозволу на складання проектів землеустрою ТзОВ “Івано-Франківська дорожня служба” на відведення земельної ділянки площею 1.5395 нічого не означає. Мовляв, все одно буде аукціон на ті 0,8 га, і якщо вони захочуть забудовувати ту землю, то змушені будуть придбати її на аукціоні.

Мер вважає – якщо рішення сесії незаконні, то має втрутитися прокуратура. Також він порадив активістам звернутися в суд і скасувати рішення міської ради.

Сьогодні громадські активісти знову направились до міського голови, але не застали його на робочому місці.

Активісти знову прийдуть до Руслана Марцінківа. Жителі мікрорайону зареєстрували звернення в прокуратурі з приводу незаконного будівництва. Зараз активісти в прокуратурі. Заяву зареєстрували і вже в понеділок стане відомо, хто займеться цією справою.

Керівник Івано-Франківськї прокуратури Ігор Стефанишин повідомив, що прокуратура вже займається збором інформації і матеріалів з метою подальшого оскарження рішення міської ради в суді.

Додати коментар

Захисний код
Оновити