На Прикарпатті масово залякують деревообробників

vyrubka-lis-derevo-lisorub-sosna-traktor-933x445

Про це в інтерв'ю газеті "Галичина" повідомив голова Західноукраїнської асоціації деревообробників та лісозаготівельників Ігор Соболевський.

Нагадаємо, правоохоронці все ще продовжують розслідувати серію дивних нападів, скоєних спочатку на голову Західноукраїнської асоціації деревообробників та лісозаготівельників і. Соболевського, згодом — на директора ДП «Вигодське лісове господарство» О. Матусевича і недавно — на оселю директора ДП «Болехівське лісове господарство» М. Яремка. Про це пише газета Галичина.

За словами Соболевського, щалякують деревообробників з чіткою метою.

csm Sobolevskcciy 6a98607109
“Треба залякати деревообробників, бо це нині єдина сила, яка була ініціатором введення мораторію на експорт деревини, а тепер протистоїть спробам його скасувати”, – каже Ігор Соболевський.
При цьому найбільше замахів на підприємців сталось на Долинщині.

“Думаю, тому, що реально це найбільший лісопромисловий комплекс Прикарпаття. Якщо взяти будь-який район або будь-яке лісове господарство області, то вони не зрівняються з Долинщиною. Свого часу тут діяли два найпотужніші в Україні лісокомбінати — Вигодський і Болехівський. На відміну від інших районів області, галузь лісопереробки тут продовжує функціонувати. Працює «Уніплит», поруч — Рожнятів і Брошнів, де є «Кроно». Серйозний комплекс, сировинна база якого фактично розташована тут. До того ж на Вигодщині і в цьому регіоні найпотужніша і найактивніша асоціація. Її створення і становлення починалися звідси. З маленької Вигодської асоціації вона виросла до великої, всеукраїнської. Ми працюємо єдиним фронтом”, – пояснює голова Західноукраїнської асоціації деревообробників та лісозаготівельників.

Громадський діяч також заявив, що, мовляв, якби не створена 13 грудня 2014 року Західноукраїнська асоціація деревообробників та лісозаготівельників, то Закону №1362 «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» не було б.

Згодом, на деревообробників почали робити замахи. Соболевський прямо пов’язує ці події між собою.

“Ми об’єднали п’ять регіонів — Тернопільщину, Буковину, івано-Франківщину, Львівщину та Закарпаття. і не просто об’єднали. Працювали всі голови та ради обласних асоціацій, ми давали прес-конференції у Києві, проводили з’їзди. Після створення Західноукраїнської асоціації провели, зокрема, з’їзд у Чернівцях, два — в Івано-Франківську.
30 травня 2015 року ми провели з’їзд у Києві, а також я виступав у Верховній Раді. 1 червня повернувся додому, а 2-го вже були гранати у дворі. Уявляєте?!” – каже Соболевський.

У тому, що відбувається голова асоціації звинувачує “лісову мафію”.

“З прийняттям закону ситуація змінилася: ті, які заробляли на експорті деревини — вся лісова мафія — перестали заробляти. і їм треба було якось перелаштовуватися, – каже Соболевський. – Навіщо їм деревообробка, якщо не мають звідки вкрасти? Тому, називаючи нас злодіями, вони намагаються формувати у громадськості думку, яка з реальним станом речей нічого спільного не має”.

Додати коментар

Захисний код
Оновити