Останні події:
П'яний свободівець, а у минулому голова облради, напав на митців, журналістів, охорону. ВІДЕО... | Правоохоронними органами Івано-Франківщини виявлено порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» суддею... | Завдяки підробленому розпорядженню міського голови в Івано-Франківську на Гімназійній безкоштовно приватизували землю... | За вбивство рідної бабусі її онук проведе за ґратами 7 років 6 місяців... | Обласна рада не може визначитись із представником у поліцейську комісію... | Прокуратурою Прикарпаття скеровано до суду обвинувальний акт щодо участі у терористичній організації... | У Франківську обласна дитяча лікарня залишилася без гарячої води через чужі борги... | У Львові довели, що уряд щороку обкрадав людей на 50 млрд грн. ВІДЕО... | Верховинщина потопає у смітті. ФОТО... | Міське озеро Івано-Франківська врятували спортивні змагання. ФОТО... |

Обласна рада не може визначитись із представником у поліцейську комісію

JTx1Xg5csn0

Сьогодні, 10 червня, депутати обласної ради продовжили розглядати питання про обрання представника громадськості до складу поліцейської комісії ГУ НП в області.

Нагадаємо, 7 червня, на засіданні профільної комісії розглянули дві кандидатури: Богдана Мойсишина від Народної Самооборони та Віталія Костишина - представника ГО "Поступовий гурт франківців", передає Фіртка.

Зазначимо, що Віталій Костишин є керівником Комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна, яке підпорядковується напряму обласній раді. А відтак, на думку деяких депутатів, в цьому є конфлікт інтересів. Тож члени комісії одноголосно підтримали кандидатуру Богдана Мойсишина.


За результатами голосування на сесії обласної ради, рішення про обрання кандидатури підтриманої комісією 27 за, 2 проти, 40 утрималось. Втім на голосування також висунули кандидатуру Костишина: за проголосували 41, 32 - утрималось.


Відтак рішення не було прийнятим.


Голова облради Олександр Сич запропонував розглянути дане питання на наступній сесії. Однак, Манолій Піцуряк наголосив, що поправка повинна пройти, адже є більше третини голосів - 41. Сич уточнив, що голосувалась правка до проекту рішення аби замінити кандидатуру Мойсишина на Костишина. Крім того, пролунала пропозиція від Святослава Никоровича внести кандидатуру Тараса Виноградника, оскільки попередні пропозиції не були підтримані.

А сесійній залі виникли труднощі з підрахунком голосів. В результаті 26 проголосували - "за", 30 утрималось.

Відтак, голова облради Олександр Сич відправив питання про делегування другого кандидата до складу поліцейської комісії на наступну сесію.

Нагадаємо, комісія займеться переатестацією особового складу поліції Івано-Франківська та області. Двох із п’яти представників до складу комісії делегує Івано-Франківська обласна рада. На першому пленарному засіданні сесії облради депутати обрали тільки одного кандидата - представника «Обласної організації учасників та ветеранів АТО» Ігоря Синяка.

Ігор Синяк – учасник Євромайдану і АТО, на місцевих виборах восени минулого року балотувався до Івано-Франківської міської ради від УКРОПу.

Додати коментар

Захисний код
Оновити