На Прикарпатті поліція розшукує двох жінок-"екстрасенсів"

02 a1281

Жінки не слов'янської національності, представившись екстрасенсами та під проводом зняття порчі, шахрайським способом заволоділи золотими та срібними виробами 19-річної калушанки.

Як встановили правоохоронці, до потерпілої на одній із вулиць райцентру підійшли дві жінки, які розпочали нав’язливу розмову та запевнили дівчину, що вони екстрасенси і можуть зняти порчу. Зловмисниці розказали потерпілій про те, що вона має проблеми, але аби їх вирішити, потрібно заплатити гроші чи розрахуватися коштовностями. На що дівчина, не роздумуючи, пішла до будинку, винесла ювелірні вироби (пару золотих сережок, ланцюжок, перстень та срібний кулон) та віддала незнайомим жінкам. Про це повідомляє Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.
За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.
Аби застерегти громадян від таких чи подібних випадків шахрайств, дослухайтеся порад:
– будьте обережнішими та менш довірливими із незнайомцями;
– в жодному разі не впускайте їх до своїх осель, ким би не представлялися та яку б, на перший погляд, цікаву інформацію для себе чи про себе ви б не почули;
– намагайтеся одразу перевірити достовірність почутого та покажіть, що ви її скептично сприймаєте, і взагалі не вступайте в тривалі переговори чи дискусію;
– запитайте та намагайтеся запам’ятати їх імена, зовнішній вигляд, одяг, на якому автомобілі приїхали (марка, колір, державний номерний знак), тощо та негайно телефонуйте в поліцію. Чим оперативніше надійде повідомлення, тим більше шансів, що шахраїв затримають.

Додати коментар

Захисний код
Оновити